Home » Testimonial mo-Vis

Testimonial mo-Vis

mo-Vis

=een samenwerking met Metron Technics=

De missie van Mo-vis is om innovatieve, intelligente, unieke en betaalbare controle systemen te ontwikkelen en te produceren om mensen met een beperking te ondersteunen om op een optimale, zelfstandige manier te integreren en een kwalitatief leven te leiden.

logo-mvis

De uitdaging

Mo-Vis is een bedrijf dat enkele jaren geleden is opgestart met een ambitieus project en zoals vaak zit het idee al goed, maar is de uitwerking niet zo eenvoudig. Het opstarten van een zaak en ontwikkelen van een product kost veel geld, ressources, brede kennis en goede management kwaliteiten. Vandaar dat Hans er voor gekozen had om te zoeken naar partners.

“Toen we in 2014 zijn opgestart hebben we er voor gekozen om ons bedrijf lean te houden, niet enkel op financieel vlak, maar vooral op operationeel vlak. We hebben inhouse de competenties om alle ontwikkeling in eigen beheer te doen, maar op sommige vlakken (oa. Mechanisch) eerder conceptueel om dan de productie-klare ontwikkeling door experten te laten doen. Wij willen niets gaan doen die niet cruciaal is voor het bedrijf. De focus ligt op onze kerntaken en andere zaken wensen we uit te besteden. Vandaar dat we op zoek moesten naar een betrouwbare hands-on partner, want vanuit mijn ervaring heb ik geleerd de partner zo vroeg mogelijk in het proces te betrekken.”

De oplossing

Metron Technics heeft ondersteuning geboden zowel op vlak van maken van productietekeningen als de daadwerkelijke productie. Als one-stop-shop voor alle onderdelen was dit zowel tijds- als kostenbesparend.

“Via de website kwam ik in contact met Davy Vanrumbeke (Metron Technics). We hadden in het verleden reeds gewerkt met China, maar onze reeksen waren geen massa-productie. Toch wou ik graag met China werken omdat ik een custom-product had en oa voor matrijzen en productie van spuitgietstukken kunnen ze een goede kwaliteit aan een goede prijs bieden. Het was een groot voordeel dat Davy vanuit België die aansturing deed, een manusje-van-alles met héél wat competenties. Ik had er een goed gevoel bij om met een hands-on organisatie te werken, die heel flexibel kon werken en die ook daadwerkelijk oplossingen aanbood. Het meedenken met een klant is van cruciaal belang.”

Uitbesteden : Voor- en nadelen

Voordelen

  • Expertise van de partner
  • Kostenbesparend
  • Geen extra personeel
  • Grotere focus op de verkoop

“Wij, mo-Vis,  hebben ervoor gekozen om het bedrijf zo compact mogelijk te houden. Als er personeelsissues zouden zijn is dit het probleem van de subcontractor, anders zijn we niet meer met de echte focus bezig.”

Nadelen

  • Minder controle

“In de opstart was het een hobbelige parcours omdat je moet leren loslaten en mekaar leren kennen. Maar gaandeweg is alles beter gegaan. Onze producten zijn medische producten dus ligt de lat hoger dan de standaard. Ik denk ook niet dat wij de makkelijkste klant zijn voor Metron, maar samen hebben we voor beide partijen een grote vooruitgang gemaakt.”

Sterkte van Metron Technics:

“Voor mij zijn de sterkste punten de technische know-how en er telkens in slagen problemen op te lossen. Ze (bij Metron) zijn zelf inventief en kunnen helpen ideeën omzetten in producten.”

Hans

Technical Director

Owner en founder van mo-Vis in 2014 en gedreven in het ontwikkelen van nieuwe producten en bedenken van oplossingen

Producten

heavy duty r-net kit new joy
Productie en assemblage van afgewerkte elktronica
Scroll naar boven