Home » Hoeveel kost aluminium frezen?

Hoeveel kost aluminium frezen?

hoeveel kost aluminium frezen

Bij Metron Technics draaien en frezen we reeds meer dan 10 jaar onderdelen op maat. We geven u dan ook graag de kostprijs van aluminium frezen. Aluminium frezen valt onder de noemer metaalbewerking en dat is één van de productietechnieken die we aanbieden. We hebben meer dan 20 CNC machines ter beschikking. Daarmee draaien en frezen wij metalen onderdelen en kunststof componenten. Maar hoeveel kost aluminium frezen nu? Vraag daarom een offerte voor aluminium onderdelen draaien en frezen. Je zal merken dat onze prijzen heel gunstig zijn.

De kosten van aluminium frezen kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de complexiteit van het onderdeel dat wordt gefreesd, het materiaal van het gereedschap dat wordt gebruikt, de kwaliteit van de bewerking en de locatie van de dienstverlener.

Over het algemeen zijn de kosten voor het frezen van aluminium echter meestal lager dan voor het frezen van materialen zoals roestvrij staal of staal vanwege de eigenschappen van aluminium die het gemakkelijker te bewerken maken.

De kosten kunnen variëren van enkele tientallen tot honderden euro’s per uur, afhankelijk van de bovengenoemde factoren. Om een nauwkeuriger idee te krijgen van de kosten voor het frezen van aluminium, raad ik u aan contact op te nemen met een lokale fabrikant of machinewerkplaats en een offerte aan te vragen op basis van uw specifieke projectvereisten.

Welke factoren hebben een invloed op de kostprijs van het frezen van een aluminium onderdeel? En hoeveel kost aluminium frezen?

  • De afmetingen van het werkstuk: hoe groter, hoe meer grondstof. Als grotere machines nodig zijn zullen ook de handling kosten stijgen.
  • Het volume aan materiaal dat moet weggefreesd worden:  Indien veel materiaal wegegefreesd moet worden zal de machine tijd toenemen.
  • De diameter van de kleinste frees die gebruikt moet worden: Hoe kleiner de freesradius hoe trager het frezen zal verlopen.
  • Het aantal te bewerken vlakken: elke keer men een werkstuk opnieuw moet opspannen op de machine wordt de instelkost hoger.
  • Oppervlakteruwheid: hoe ruwer, hoegoedkoper
  • Het aantal te produceren onderdelen: De opstartkosten zijn dezelfde bij het frezen van kleine series als bij grote series. Deze opstartkost wordt verdeeld over het aantal te produceren stuks Waardoor deze meer doorweegt in de stukprijs van kleine series.

Naast aluminium frezen kunnen we ook draad tappen, ruimen en chanfrijneren. Dat zijn allemaal verspaningstechnieken. De goederen worden steeds afgewerkt binnen tolerantie en met oog voor afwerking.

Aluminium frezen op maat.

Bij Metron Technics gaan we verder dan enkel aluminium frezen en metaalbewerking. Wij luisteren naar wat u precies wilt. En tevens bekijken we wat de beste oplossing is voor uw product en dit op basis van een tekening, schets of model. Samen met u zoeken wij naar het beste resultaat voor uw situatie. Wij staan u bij met advies en informatie en ontwerpen uw onderdelen op een juiste manier. Daarnaast assembleren we deze onderdelen samen tot een afgewerkt geheel of eindproduct. Een product bestaat uit verschillende onderdelen. Meestal gaat het over een behuzing in kunststof of metaal. Daar wordt dan elektronica, connectoren en bekabeling in voorzien. Maar tevens kan het ook gaan om een mechanische assemblage.

Aarzel niet om ons te contacteren voor uw draai- en freeswerk. Offertes krijgt u snel en de productie laat niet lang op zich wachten.

Aluminium extrusie en aluminium spuitgieten behoren eveneens tot de mogelijkheden. Meestal gebeuren er nabewerkingen op de geëxtrudeerde profielen en gietstukken zoals  CNC frezen, zandstralen, anodizeren of poeder coaten.

Zoekt u een metaalbewerkingsbedrijf voor CNC draaien en frezen ? Of u u vraagt zich af hoeveel kost aluminium frezen ? Contacteer on nu voor een offerte voor uw aluminium onderdelen.

Scroll naar boven