Home » Hoeveel kost aluminium frezen?

Hoeveel kost aluminium frezen?

hoeveel kost aluminium frezen

Bij Metron Technics hebben we meer dan 10 jaar ervaring in het op maat draaien en frezen van onderdelen. Als u geïnteresseerd bent in aluminium frezen, verstrekken we u graag een offerte. Aluminium frezen valt onder de categorie van metaalbewerking, een van de productietechnieken die we aanbieden. Met meer dan 20 CNC-machines tot onze beschikking, zijn we in staat om zowel metalen onderdelen als kunststof componenten te draaien en frezen.

De kosten kunnen variëren van enkele tientallen tot honderden euro’s per uur, afhankelijk van de bovengenoemde factoren. Om een nauwkeuriger beeld te krijgen van de kosten voor het frezen van aluminium, raden we aan contact op te nemen met een lokale fabrikant of machinewerkplaats en een offerte aan te vragen op basis van uw specifieke projectvereisten.

Welke Factoren Bepalen de Prijs van Aluminium Frezen

  • Complexiteit van het onderdeel: Hoe complexer het onderdeel dat gefreesd moet worden, hoe meer tijd en expertise er nodig is, wat de kosten kan verhogen.
  • Materiaalkeuze: De kostprijs van aluminium als grondstof kan variëren afhankelijk van de legering en de marktprijzen op dat moment.
  • Afmetingen: De grootte van het onderdeel heeft invloed op de hoeveelheid materiaal die gebruikt wordt en dus op de kosten.
  • Toleranties en precisie: Als zeer nauwkeurige toleranties vereist zijn, kan dit extra bewerkingstijd en -kosten met zich meebrengen.
  • Aantal stuks: Vaak geldt dat hoe groter de batchgrootte is, hoe lager de kosten per stuk zullen zijn.
  • Afwerking: Eventuele extra afwerkingen, zoals anodiseren of poedercoaten, zullen de kosten verhogen.
  • Machine- en arbeidskosten: Deze omvatten de kosten van het gebruik van de freesmachine, het gereedschap dat nodig is voor de bewerking en de arbeidsuren van de machinist.
  • Programmering en setup: Als er speciale programmeer- en opsteltaken nodig zijn voor uw specifieke onderdeel, kunnen hier extra kosten aan verbonden zijn.

Aluminium frezen op maat.

Bij Metron Technics gaan we verder dan enkel aluminium frezen en metaalbewerking. Wij luisteren naar wat u precies wilt. En tevens bekijken we wat de beste oplossing is voor uw product en dit op basis van een tekening, schets of model. Samen met u zoeken wij naar het beste resultaat voor uw situatie. Wij staan u bij met advies en informatie en ontwerpen uw onderdelen op een juiste manier. Daarnaast assembleren we deze onderdelen samen tot een afgewerkt geheel of eindproduct. Een product bestaat uit verschillende onderdelen. Meestal gaat het over een behuzing in kunststof of metaal. Daar wordt dan elektronica, connectoren en bekabeling in voorzien. Maar tevens kan het ook gaan om een mechanische assemblage.

Aarzel niet om ons te contacteren voor uw draai- en freeswerk. Offertes krijgt u snel en de productie laat niet lang op zich wachten.

Aluminium extrusie en aluminium spuitgieten behoren eveneens tot de mogelijkheden. Meestal gebeuren er nabewerkingen op de geëxtrudeerde profielen en gietstukken zoals  CNC frezen, zandstralen, anodizeren of poeder coaten.

Zoekt u een metaalbewerkingsbedrijf voor CNC draaien en frezen ? Of u u vraagt zich af hoeveel kost aluminium frezen ? Contacteer on nu voor een offerte voor uw aluminium onderdelen.

Scroll naar boven