Home » Hoeveel kost aluminium frezen ?

Hoeveel kost aluminium frezen ?

Bij Metron Technics draaien en frezen we reeds meer dan 10 jaar onderdelen op maat. Aluminium frezen en metaalbewerking is één van de productietechnieken die we aanbieden. Op verschillende CNC machines draaien en frezen wij metalen onderdelen.

Welke factoren hebben een invloed op de kostprijs van het frezen van een aluminium onderdeel? En hoeveel kost aluminium frezen?

  • De afmetingen van het werkstuk: hoe groter, hoe meer grondstof. Als grotere machines nodig zijn zullen ook de handling kosten stijgen.
  • Het volume aan materiaal dat moet weggefreesd worden:  Indien veel materiaal wegegefreesd moet worden zal de machine tijd toenemen.
  • De diameter van de kleinste frees die gebruikt moet worden: Hoe kleiner de freesradius hoe trager het frezen zal verlopen.
  • Het aantal te bewerken vlakken: elke keer men een werkstuk opnieuw moet opspannen op de machine wordt de instelkost hoger.
  • Oppervlakteruwheid: hoe ruwer, hoegoedkoper
  • Het aantal te produceren onderdelen: De opstartkosten zijn dezelfde bij het frezen van kleine series als bij grote series. Deze opstartkost wordt verdeeld over het aantal te produceren stuks Waardoor deze meer doorweegt in de stukprijs van kleine series.

Naast draai- en freesbewerkingen kunnen we ook draad tappen, ruimen en chanfrijneren. De goederen worden steeds afgewerkt binnen tolerantie en met oog voor afwerking.

Meer dan enkele aluminium frezen.

Bij Metron Technics gaan we verder dan enkel aluminium frezen en metaalbewerking. Wij luisteren naar wat u precies wilt. En tevens bekijken we wat de beste oplossing is voor uw product en dit op basis van een tekening, schets of model. Samen met u zoeken wij naar het beste resultaat voor uw situatie. Wij staan u bij met advies en informatie en ontwerpen uw onderdelen op een juiste manier. Daarnaast assembleren we deze onderdelen samen tot een afgewerkt geheel of eindproduct. Een product bestaat uit verschillende onderdelen. Meestal gaat het over een behuzing in kunststof of metaal. Daar wordt dan elektronica, connectoren en bekabeling in voorzien. Maar tevens kan het ook gaan om een mechanische assemblage.

Aarzel niet om ons te contacteren voor uw draai- en freeswerk. Offertes krijgt u snel en de productie laat niet lang op zich wachten.

Aluminium extrusie behoort eveneens tot de mogelijkheden. CNC frezen van geextrudeerde producten, zandstralen, anodizeren of poeder coaten.

Zoekt u een metaalbewerkingsbedrijf voor CNC draaien en frezen ? Of u u vraagt zich af hoeveel kost aluminium frezen ? Contacteer on nu voor een offerte.

Scroll naar top