Home » Wat is productontwikkeling?

Wat is productontwikkeling?

Productontwikkeling is een heel ruime omschrijving voor het  realiseren van producten en diensten. Het is een  traject van een productidee tot het op de markt brengen van een product of dienst. Een product kan een  gebruiksvoorwerp zijn maar tevens ook een computerprogramma, een app, een abonnement voor een sportclub, een catalogus. Bij Metron Technics doen we een specifiek deel van de productontwikkeling. Namelijk het meer technische deel om van een idee tot afgewerkt product te komen.

over productontwikkeling bij Metron Technics

Wat is productontwikkeling? We delen het traject in grote lijnen als volgt op:

Idee:

Aanvankelijk is er een idee of productidee om “Iets nieuws” op de markt te brengen. Het kan ook een idee zijn voor een  technische oplossing voor een productieprocess. Maar tevens kan het gaan over een mechanisch onderdeel of elektrische printplaat.  Het kan dus gaan om een product dat in de winkelrekken komt. Maar het kan eveneens een tool of kaliber zijn als hulpstuk bij het assembleren . Tevens kan het zelfs een machine zijn om een onderdeel te kunnen produceren.

Concept:

Er stelt zich een “Probleem”. Wat zijn de verschillende manieren om het probleem op te lossen. Met wat moet men rekening houden ? Kostprijs, maakbaarheid, tijd, duurzaamheid, verbruik, gezondheid, veiligheid, afmetingen

Eenmaal alles in kaart is gebracht kunnen er oplossingen bedacht worden. Met het geheel van oplossingen worden er concepten bedacht. Daarna kiezen we om 1 of meerdere concepten uit te werken.

Ontwerpen:

In deze fase worden alle nodige onderdelen ontworpen. Andere onderdelen bestaan reeds en worden in het ontwerp geintegreerd. Het kan gaan over mechanische onderdelen, electronische printplaten, software. Metron is gespecialiseerd in het uittekenen van mechanische onderdelen en assemblages. We gaan ook samenwerken met elektronica ontwikkelaars en software programmeurs. Zo bepalen we mee welke  de vorm en afmetingen van een printplaat kunnen zijn. Ook denken we mee over de locatie van componenten, koelelementen of connectoren.

Verificatie van het ontwerp:

Het ontwerp moet steeds worden afgetoetst aan de specificaties en eisen van de klant. We kunnen dit doen aan de hand van 3D files, renderings, tekeningen. In Tweede fase zullen we prototypes gaan maken. Meestal 3D prints. Zo kunnen we gemakkelijk en snel bekijken of alles klopt

Wat is productontwikkeling ? Productontwikkeling kan complex zijn maar ook heel eenvoudig. Het is als een trechter waarbij we van een grote hoeveelheid informatie, ideëen, productietechnieken, ontwerpen gaan itereren tot we uiteindelijk de perfecte combinatie van parameters overhouden. Dat wordt dan het product of de oplossing.

product assemblage in China

Productie

Als een productontwerp eenmaal af is kunnen we gaan produceren. Daarbij is het de bedoeling om het product op een efficiente manier in grote oplages te maken. Eerst en vooral gaan we na of de productie sneller en efficienter kan door gebruik te maken van tools, machines en matrijzen. Op die manier zal ook de kostprijs van de onderdelen en het afgewerkt product lager zijn.  Het produceren van matrijzen is een afweging van verschillende factoren. Het is een investering op financieel gebied maar ook qua tijd. Het is aangewezen om bij assemblages en complexere producten steeds een kleinere productierun uit te voeren zodat de kleine probleempjes opgelost kunnen worden.

Waarom Metron Technics ?

We zijn niet duur en we zijn het gewoon om producten te ontwerpen ! Hebt u iemand nodig van idee tot afgewerkt product ? Wij ontwerpen producten en onderdelen sinds 2010. Dat doen we voor zowat alle takken van de industrie en consumenten markt. Daarnaast hebben we een eigen productieatelier in China. Daar kunnen we indien u dat wenst ook uw producten vervaardigen.

U hebt dus slechts 1 aanspreekpunt nodig voor het volledige traject van Productontwikkeling tot en met Productie

Bij Metron Technics geven we een antwoord op de vraag: wat is productontwikkeling? Maar we gaan veel verder dan dat. Wij luisteren naar wat u precies wilt. En tevens bekijken we wat de beste oplossing is voor het ontwerpen van idee tot afgewerkt product. Samen met u zoeken wij naar het beste resultaat voor uw situatie. Wij staan u bij met advies en informatie en ontwerpen uw onderdelen op een juiste manier. Het resultaat is een produceerbaar product met strak design.  Tevens  produceren we alle onderdelen voor u. Daarnaast assembleren we deze onderdelen samen tot een afgewerkt geheel of eindproduct. Een product bestaat uit verschillende onderdelen. Meestal gaat het over een behuzing in kunststof of metaal. Daar wordt dan elektronica, connectoren en bekabeling in voorzien. Maar tevens kan het ook gaan om een mechanische assemblage met draai- en freeswerk, tandwielen en koppelingen.

Scroll naar boven