Productontwikkeling en ontwerp
Van idee tot product
Ontwerpbureau voor productontwikkeling

Productontwikkeling  ?

Wat is productontwikkeling ?

Productontwikkeling is een geheel van verschillende aspecten om van een productidee tot een finaal product te komen.

 

Idee : Aanvankelijk is er een idee om “Iets nieuws” op de markt te brengen of om een technische oplossing te bedenken voor een productieprocess.¬† Het kan dus gaan o een product dat in de winkelrekken komt. Het kan eveneens een tool of kaliber zijn om te assembleren of zelfs een machine om een onderdeel te kunnen produceren.

Concept : Er stelt zich een “Probleem”. Wat zijn de verschillende manieren om het probleem op te lossen. Met wat moet rekening gehouden worden ? Kostprijs, maakbaarheid, tijd, duurzaamheid, verbruik, gezondheid, veiligheid, afmetingen

Eenmaal alles in kaart is gebracht kunnen er oplossingen bedacht worden. Met het geheel van oplossingen worden er concepten bedacht. Daarna kiezen we om 1 of meerdere concepten uit te werken.

Ontwerpen : In deze fase worden alle nodige onderdelen ontworpen. Andere onderdelen bestaan reeds en worden in het ontwerp geintegreerd. Het kan gaan over mechanische onderdelen, electronische printplaten, software. Metron is gespecialiseerd in het uittekenen van mechanische onderdelen en assemblies. We gaan ook samenwerken met Printplaat ontwikkelaars en software programmeurs om bijvb de vorm en afmetingen van een printplaat mee te bepalen.

Verificatie van het ontwerp : Het ontwerp moet steeds worden afgetoetst aan de specificaties en eisen van de klant. We kunnen dit doen aan de hand van 3D files, renderings, tekeningen. In Tweede fase zullen we prototypes gaan maken. Meestal 3D prints. Zo kunnen we gemakkelijk en snel bekijken of alles klopt

Waarom Metron Technics ?

We zijn niet duur en we zijn het gewoon !

Sinds 2010 ontwerpen we producten voor zowat alle takken van de industrie en consumenten markt. Daarnaast hebben we een eigen productieatelier in China waar we indien u dat wenst ook uw producten kunnen vervaardigen.

U hebt dus slechts 1 aanspreekpunt nodig voor het volledige traject van Productontwikkeling tot en met Productie

Productie in China