Home » Metaalbewerking: precisie draaien en frezen
Slide

Metaalbewerking: precisie draaien en frezen aan hoge kwaliteit

Hoeveel kost metaalbewerking of metaal verspanen? Vraag vrijblijvend een offerte voor CNC draaien en frezen van onderdelen op maat.

*Metaalbewerking op maat van 10 tot 1000+ stuks
*Verspanen in 2 tot 3 weken
*Prototypes draaien en frezen mogelijk
*Offertes voor metaalbewerking binnen 48u

metaalbewerking met draaien en frezen
Shadow

Metron Technics levert reeds meer dan 10 jaar gefreesde en gedraaide onderdelen op maat. Metaalbewerking is één van de productietechnieken die we aanbieden. Ter verduidelijking, we beschikken over meer dan 20 CNC freesmachines en draaibanken. Meer specifiek, we verspanen op onze machines metalen werkstukken maar ook kunststof componenten. We hebben dus de capaciteit om massaproductie aan te bieden maar tevens zijn we gespecialiseerd in het produceren van kleine reeksen. Maar wat is draaien en frezen? En hoeveel kost metaalbewerking? Vraag daarom vrijblijvend een offerte voor metaalbewerking.

Metaalbewerking omvat verschillende manieren om metalen onderdelen te produceren. Naast verspanende bewerkingen zijn er ook plooi en pons bewerking en metaal gieten en smeden. Tenslote gaan we metaal ook extruderen.

CNC Draaien

cnc draaien

Onze draaibankenstellen ons in staat om onderdelen te produceren met een zeer nauwkeurige maatvoering en complexe geometrieën. We gebruiken draaibanken die zijn uitgerust met de modernste technologieën om materialen zoals aluminium, roestvrij staal en messing te bewerken. Onze experts zorgen ervoor dat de onderdelen de juiste maatvoering hebben en voldoen aan de specificaties van onze klanten. Daarom leveren we metaalbewerking aan hoge kwaliteit.

CNC Frezen

cnc frezen is een vorm van metaalbewerking

Bij Metron Technics hebben we geavanceerde freesmachines die ons in staat stellen om onderdelen te produceren met een hoge precisie en kwaliteit. Onze machines zijn uitgerust met verschillende gereedschappen en technologieën, waardoor we in staat zijn om verschillende materialen te bewerken, waaronder aluminium, roestvrij staal, messing en meer. We kunnen complexe vormen en geometrieën frezen met een hoge mate van nauwkeurigheid en afwerking.

Boren

gaten boren

Bij Metron Technics bieden we een breed scala aan boordiensten voor verschillende materialen, waaronder aluminium, roestvrij staal, messing en meer. We hebben machines die geschikt zijn voor het boren van gaten met verschillende afmetingen en vormen, afhankelijk van de specificaties van onze klanten. Onze boordiensten garanderen een hoogwaardige afwerking en nauwkeurigheid van de onderdelen.

Draad Tappen – Snijden

draad tappen en snijden

Draad tappen is een bewerkingsproces waarbij een inwendige schroefdraad in een geboord gat wordt gesneden. Bij Metron Technics bieden we tappendiensten voor verschillende materialen, waaronder aluminium, roestvrij staal, messing en meer. Onze tappendiensten garanderen een hoogwaardige afwerking en nauwkeurigheid van de onderdelen.

Ruimen

Metaalbewerking ruimen

Ruimen is een bewerkingsproces waarbij een cilindervormige bewerkingsgereedschap wordt gebruikt om een ​​vooraf geboord gat op te ruimen en de diameter ervan te vergroten met een zeer nauwkeurige maatvoering en afwerking. Bij Metron Technics hebben we ruimers die geschikt zijn voor het bewerken van verschillende materialen, waaronder aluminium, roestvrij staal, messing en meer. Onze ruimdiensten garanderen een hoogwaardige afwerking en nauwkeurigheid van de onderdelen.

Draadvonken

draadvonken en metaalbewerking

Draadvonken is een geavanceerde bewerkingsmethode die wordt gebruikt om zeer nauwkeurige en complexe vormen te produceren in harde metalen en andere geleidende materialen. Deze techniek maakt gebruik van elektrische ontladingen om een ​​dunne draad te laten eroderen en materiaal te verwijderen, wat resulteert in uiterst precieze en gedetailleerde snedes en contouren.

Kwaliteitscontrole

Bij Metron Technics streven we ernaar om onze klanten metaalbewerking van hoge kwaliteit te leveren die voldoen aan hun specificaties en vereisten. Om dit te garanderen, hebben we strikte procedures die elke stap van het productieproces omvatten. We controleren de kwaliteit van de grondstoffen, de nauwkeurigheid van de bewerkingen en de afwerking van de onderdelen voordat we ze naar onze klanten verzenden. Onze kwaliteitscontroles worden uitgevoerd door onze ervaren technici die gebruikmaken van geavanceerde meetapparatuur en inspectietools.

kwaliteitscontrole

Materialen

Wij verspanen de meest courante metalen zoals aluminium, staal, RVS, messing en dit in diverse legeringen. Indien een specifiek materiaal gewenst is, dan zullen wij dit via de juiste kanalen aankopen. Naast metaal verspanen we uiteraard ook kunststoffen zoals PA66, ABS, PP, PEEK en PMMA.

materialen voor CNC bewerking

Nabehandeling

Na het draaien en frezen van een werkstuk is de juiste nabehandeling van essentieel belang om het gewenste eindresultaat te bereiken. Dit kan onder andere het ontbramen van scherpe randen en hoeken omvatten, maar ook het polijsten, zandstralen of trommelen van oppervlakken voor een gladde afwerking. Het kan ook nodig zijn om het werkstuk te coaten of te behandelen om het te beschermen tegen corrosie of andere vormen van schade. Het kiezen van de juiste nabehandeling hangt af van het materiaal en het doel van het werkstuk en is een belangrijke stap in het productieproces om de kwaliteit en duurzaamheid van het eindproduct te waarborgen. We kunnen zowel afwerken met poedercoating of natlak, als anodizeren, galvaniseren, nickel plating en meer.

nabehandeling draai en freeswerk

Metaalbewerking bij Metron Technics.

Metaalbewerking is een veelgebruikte techniek in diverse industrieën, waarbij producten van verschillende vormen, maten en functies worden vervaardigd. Bij Metron Technics zijn wij gespecialiseerd in metaalbewerking en bieden wij een uitgebreid scala aan diensten aan, waaronder draaien, frezen, lassen, buigen en meer.

Onze moderne metaalbewerkingsfaciliteiten zijn uitgerust met geavanceerde machines en gereedschappen, zoals CNC-gestuurde draaibanken en freesmachines. Hierdoor kunnen wij producten van topkwaliteit produceren met een hoge nauwkeurigheid en snelheid.

Bij Metron Technics hechten we veel belang aan uitstekende klantenservice en het opbouwen van langdurige relaties met onze klanten. Onze ingenieurs en technici werken nauw samen met klanten om hun specifieke behoeften en vereisten te begrijpen en om hen te ondersteunen bij het ontwerpen en produceren van hoogwaardige producten.

Jarenlange Ervaring in Metaalbewerking

Onze expertise en ervaring in metaalbewerking stellen ons in staat om producten te leveren aan diverse industrieën, waaronder de lucht- en ruimtevaart, de medische sector, de machinebouw en meer. We werken met verschillende materialen, zoals staal, roestvrij staal, titanium, aluminium en koper, en produceren producten die voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen.

Metron Technics beschikt ook over geavanceerde inspectie- en controlemiddelen, waaronder 3D-coördinatenmeetmachines en hardheidsmeters, om ervoor te zorgen dat elk product aan onze strenge kwaliteitseisen voldoet. Onze inspectieprocedures garanderen dat elk product dat we leveren aan de verwachtingen van onze klanten en aan de industriële normen voldoet.

Wij geloven dat metaalbewerking meer is dan alleen het produceren van producten. Het draait om het opbouwen van partnerschappen met onze klanten en het bieden van de beste oplossingen voor hun specifieke behoeften. Bij Metron Technics staan we altijd klaar om onze klanten te ondersteunen en samen te werken aan hoogwaardige producten.

draaien en frezen behoren tot onze metaalbewerkingsdiensten

Voordelen van draaien en frezen

Draaien en frezen zijn heel courante productietechnieken voor het vervaardigen van metalen en kunststof onderdelen. Wat zijn de voordelen?

Waarom Kiezen voor Metron Technics

Onze snelle levertijden voor metalen onderdelen

Bij Metron Technics begrijpen we dat tijdige levering van onze producten essentieel is voor het succes van onze klanten. Daarom hebben we ons productieproces zo geoptimaliseerd dat we in staat zijn om snelle levertijden te bieden zonder in te boeten op de kwaliteit van onze producten. Onze efficiënte productiemethoden, gecombineerd met onze ervaren medewerkers en moderne machines, stellen ons in staat om onze klanten te voorzien van snelle en betrouwbare levertijden voor draaien en frezen. We begrijpen dat sommige projecten een korte doorlooptijd hebben en we werken er hard aan om ervoor te zorgen dat onze klanten hun onderdelen op tijd ontvangen.

Onze gunstige prijzen voor draaien en frezen van metaal

Een van de voordelen van het samenwerken met Metron Technics is dat we betaalbare prijzen bieden voor onze metaalbewerking van hoge kwaliteit. Onze fabriek in China stelt ons in staat om onze productiekosten te verlagen zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van onze producten. Dit stelt ons in staat om concurrerende prijzen te bieden aan onze klanten, wat op zijn beurt helpt om hun totale kosten te verlagen en hen een concurrentievoordeel te geven in hun markt.

De kostprijs van gefreesde en gedraaide onderdelen hangt ook af van het materiaal type, het aantal opspanningen, de diepte van de te verspanen caviteiten en de minimum freesradius. Het is goed om reeds van bij het ontwerp rekening te houden met enkele aspekten van metaalbewerking om op die manier de kostprijs zo laag mogelijk te houden.

Onze klantenservice

Bij Metron Technics streven we ernaar om onze klanten de best mogelijke service te bieden. Onze klantenservice begint vanaf het allereerste contactmoment, waarbij we onze klanten helpen bij het definiëren van hun projectvereisten en specificaties. We werken nauw samen met onze klanten gedurende het hele productieproces om ervoor te zorgen dat we aan hun verwachtingen voldoen en hun tevredenheid garanderen. Onze klantenservice gaat verder dan de levering van de onderdelen, we staan altijd klaar om eventuele vragen of problemen op te lossen.

cnc metaalbewerking omvat draaien en frezen

Waarop letten bij het ontwerpen van onderdelen voor CNC frezen?

1. Te bewerken vlakken:

Voor elke zijde die moet bewerkt worden moet het onderdeel opnieuw opgespannen worden op de freesmachine. Dit zorgt voor een hogere totale instelkost. Daarenboven vergroot elke opspanning het risico op afwijkingen ten opzichte van het nul-punt van het onderdeel.

Ons advies: Beperk bij metaalbewerking het aantal te bewerken zijden van het werkstuk. Het gebruik van een 4-assige of 5 assige CNC machine kan een oplossing bieden. Houd rekening met de opspanning op dergelijke machine bij het ontwerpen van het onderdeel.

2. Binnenhoeken hebben steeds een radius:

Hoe kleiner de interne radii van het werkstuk, hoe kleiner de diameter van het snijgereedschap. Een frees met kleinere diameter kan minder materiaal weg nemen per pas. Daarenboven moet de voeding trager tijdens het verspanen. Anders is er het risico dat de frees breekt. Daarom verhogen kleine radii de machine tijd en drijven zo de kost hoger.

Ons advies: Probeer steeds een freesstuk te ontwerpen met zo groot mogelijke interne radii. Op die manier wordt de machine tijd korter en het stuk goedkoper.

3. Diepte van de caviteiten:

Snijgereedschappen om te frezen hebben een beperkte bewerkingsdiepte. Daar bij komt nog dat hoe langer de frees ten opzichte van zijn diameter, hoe meer kans dat er trillingen ontstaan. Het gevolg hiervan is een ruwer oppervlak maar tevens kan het snijgereedschap breken.

Ons advies: Beperk de diepte van een caviteit tot vier keer de diameter van de gebruikte frees.

4. Uitlijnen van freesbewerkingen:

Hoe minder de machine moet bewegen, hoe sneller deze het werkstuk kan afwerken. Maar tevens zal de tijd om te programmeren toenemen naarmate dat er meer caviteiten en features gefreesd moeten worden. Op die manier wordt het stuk eer duurder.

Ons advies: Ontwerp het werkstuk zo eenvoudig mogelijk en vermijd al te veel overgangen. Zorg voor symmetrie waar het kan.

5. Technische tekeningen versus 3D-files:

Tegenwoordig sturen ontwerpers en aankopers al te vaak enkel een 3D file van een werkstuk om een offerte te verkrijgen. Zo worden vaak getapte gaten en toleranties over het hoofd gezien. Op die manier krijgt met een incorrecte offerte wat tot vervelende situatie kan leiden tussen klant en producent.

Ons advies: Bezorg ons steeds zowel een 3D file en een technische tekening met bemating, toleranties, aanduiding van special features zoals schroefdraad en oppervlaktebehandleing. Op die manier kan de calculator heel snel en accuraat een offerte opmaken en vermijden we fouten in de berekening.

6. Toleranties:

Bij het draaien en frezen van metaal zijn er bepaalde machine toleranties, standaard toleranties voor werkstukken en specifieke toleranties die meestal heel nauw zijn, en op die manier moeilijker te produceren zijn. Bij onderdelen met nauwe toleranties moeten we een langere tijd rekenen maar tevens is het vaak nodig om special snijgereedschappen aan te kopen. Daarnaast is de kans op afkeur groter. Dit alles zorgt voor een hogere kostprijs.

Ons advies: Evalueer of het echt nodig is om dergelijke nauwe toleranties te voorzien. Ontwerpers zetten al te vaak nauwe toleranties op tekening om zeker te zijn dat 2 onderdeelen op elkaar passen. Echter, kan door iets anders te ontwerpen de productie kost drastisch verlaagd worden. Weet dat modern machines reeds heel nauwkeurig werken. Meestal tot op 0.05 millimeter nauwkeurig.

7. Materialen en oppervlaktebehandeling:

Grondstoffen worden duurder en duurder en de prijzen zijn volatiel. Ook zijn oppervlaktebehandelingen zoals anodizeren en poeder coaten niet goedkoop.

Ons advies: Het best om grondstoffen te kiezen die gemakkelijk te bewerken zijn. Maar tevens kan je kosten besparen indien er gekozen wordt voor een grondstof die geen nabehandeling hoeft.

De beste manier om goede onderdelen te verkrijgen is wanneer er samengewerkt wordt met een bedrijf met jarenlange ervaring in metaalbewerking en productontwerp.

technisch tekenen en mechanisch ontwerp uitbesteden

Wat zijn de verschillende manieren om aluminium onderdelen te produceren ?

Wil je meer te weten komen over de 5 manieren om aluminium onderdelen te produceren ? Klik dan op de knop hieronder

Scroll naar boven