Home » Metaalbewerking: draaien en frezen
Slide

Metaalbewerking nodig? Laat uw onderdelen draaien en frezen door professionals

Hoeveel kost metaalbewerking of metaal verspanen? Vraag vrijblijvend een offerte voor CNC draaien en frezen van onderdelen op maat.

*Metaalbewerking op maat van 10 tot 1000+ stuks
*Verspanen in 2 tot 3 weken
*Prototypes draaien en frezen mogelijk
*Offertes voor metaalbewerking binnen 48u

cnc metaalbewerking
Shadow

Metron Technics levert reeds meer dan 10 jaar gefreesde en gedraaide onderdelen op maat. Metaalbewerking is één van de productietechnieken die we aanbieden. Ter verduidelijking, we beschikken over meer dan 20 CNC freesmachines en draaibanken. Meer specifiek, we verspanen op onze machines metalen werkstukken maar ook kunststof componenten. We hebben dus de capaciteit om massaproductie aan te bieden maar tevens zijn we gespecialiseerd in het produceren van kleine reeksen. Maar wat is metaalbewerking nu? En hoeveel kost metaalbewerking? Vraag daarom vrijblijvend een offerte voor metaalbewerking.

Metaalbewerking omvat verschillende manieren om metalen onderdelen te produceren. Naast verspanende bewerkingen zijn er ook plooi en pons bewerking en metaal gieten en smeden. Tenslote gaan we metaal ook extruderen.

Metaalbewerking bij Metron Technics.

Metaalbewerking is een veelgebruikte techniek in verschillende industrieën en wordt gebruikt om producten van verschillende vormen, maten en functies te produceren. Bij Metron Technics zijn wij specialisten in metaalbewerking en bieden wij een breed scala aan diensten aan, waaronder draaien, frezen, lassen, buigen en nog veel meer.

Onze state-of-the-art metaalbewerkingsfaciliteiten zijn uitgerust met de meest geavanceerde machines en tools, waaronder CNC-gestuurde draaibanken en freesmachines. Hierdoor kunnen wij producten van de hoogste kwaliteit produceren, met nauwkeurige nauwkeurigheid en snelheid.

Bij Metron Technics geloven wij in het aanbieden van een uitstekende klantenservice en het opbouwen van lange termijn relaties met onze klanten. Onze ingenieurs en technici werken nauw samen met onze klanten om te begrijpen wat hun specifieke behoeften en vereisten zijn en om hen te helpen bij het ontwerpen en produceren van producten van de hoogste kwaliteit.

Onze expertise en ervaring in metaalbewerking hebben ons in staat gesteld om producten te produceren voor een brede waaier aan industrieën, waaronder de aerospace-industrie, de medische industrie, de machinebouw en nog veel meer. Wij werken met verschillende soorten materialen, waaronder staal, roestvrij staal, titanium, aluminium en koper, en kunnen producten produceren die aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen.

Metron Technics beschikt ook over geavanceerde inspectie- en controlefaciliteiten, waaronder 3D-coordinatenmeetmachines en hardheidsmeters, om ervoor te zorgen dat elk product aan onze klanten voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen. Onze inspectieprocedures garanderen dat elk product dat wij produceren voldoet aan de vereisten van onze klanten en aan de industriestandaarden.

Wij geloven dat metaalbewerking meer is dan het enkel produceren van producten. Het gaat om het opbouwen van een partnerschap met onze klanten en het bieden van hen de best mogelijke oplossingen voor hun specifieke behoeften. Bij Metron Technics staan wij altijd klaar om onze klanten te helpen en om samen met hen te werken aan producten van de hoogste kwaliteit.

metaalbewerking, ook verspanen genoemd, omvat CNC draaien en frezen

Hoeveel kost metaalbewerking op maat?

De kostprijs van gefreesde en gedraaide onderdelen hangt onder meer af van het materiaal type, het aantal opspanningen, de diepte van de te verspanen caviteiten en de minimum freesradius. Het is goed om reeds van bij het ontwerp rekening te houden met enkele aspekten van metaalbewerking om op die manier de kostprijs zo laag mogelijk te houden.

De meest gebruikte materialen bij metaalbewerking op maat zijn aluminium, RVS (roestvast staal), staal en messing. Metalen componenten worden afgewerkt binnen tolerantie en met oog voor afwerking. Het is daarom belangrijk dat er gedetaillerde technische tekeningen en 3D files aangeleverd worden. Naast draai- en freesbewerkingen kunnen we ook draad tappen, ruimen, chanfrijneren.

Voordelen van draaien en frezen

Draaien en frezen zijn heel courante productietechnieken voor het vervaardigen van metalen en kunststof onderdelen. Wat zijn de voordelen?

cnc metaalbewerking omvat draaien en frezen

Nabehandeling.

Na de metaalbewerking krijgen parts vaak een nabehandeling. Het is de bedoeling om de gefreesde producten te beschermen tegen corrosie of om deze een mooier uiterlijk te geven.

Oppervlaktetextuur: zandstralen en borstelen
Oppervlakte coatings en plating: poederlak, nat lak, anodizeren, nickel plating, galvanizeren
Tekst en symbolen: Ten slotte kunnen we logo’s, text en symbolen zeefdrukken. Steeds meer vervangen we zeefdruk door laser graveren.

Oppervalktebahandeling na frezen van metaal

Waarop letten bij het ontwerpen van onderdelen voor CNC frezen?

1. Te bewerken vlakken:

Voor elke zijde die moet bewerkt worden moet het onderdeel opnieuw opgespannen worden op de freesmachine. Dit zorgt voor een hogere totale instelkost. Daarenboven vergroot elke opspanning het risico op afwijkingen ten opzichte van het nul-punt van het onderdeel.

Ons advies: Beperk bij metaalbewerking het aantal te bewerken zijden van het werkstuk. Het gebruik van een 4-assige of 5 assige CNC machine kan een oplossing bieden. Houd rekening met de opspanning op dergelijke machine bij het ontwerpen van het onderdeel.

2. Binnenhoeken hebben steeds een radius:

Hoe kleiner de interne radii van het werkstuk, hoe kleiner de diameter van het snijgereedschap. Een frees met kleinere diameter kan minder materiaal weg nemen per pas. Daarenboven moet de voeding trager tijdens het verspanen. Anders is er het risico dat de frees breekt. Daarom verhogen kleine radii de machine tijd en drijven zo de kost hoger.

Ons advies: Probeer steeds een freesstuk te ontwerpen met zo groot mogelijke interne radii. Op die manier wordt de machine tijd korter en het stuk goedkoper.

3. Diepte van de caviteiten:

Snijgereedschappen om te frezen hebben een beperkte bewerkingsdiepte. Daar bij komt nog dat hoe langer de frees ten opzichte van zijn diameter, hoe meer kans dat er trillingen ontstaan. Het gevolg hiervan is een ruwer oppervlak maar tevens kan het snijgereedschap breken.

Ons advies: Beperk de diepte van een caviteit tot vier keer de diameter van de gebruikte frees.

4. Uitlijnen van freesbewerkingen:

Hoe minder de machine moet bewegen, hoe sneller deze het werkstuk kan afwerken. Maar tevens zal de tijd om te programmeren toenemen naarmate dat er meer caviteiten en features gefreesd moeten worden. Op die manier wordt het stuk eer duurder.

Ons advies: Ontwerp het werkstuk zo eenvoudig mogelijk en vermijd al te veel overgangen. Zorg voor symmetrie waar het kan.

5. Technische tekeningen versus 3D-files:

Tegenwoordig sturen ontwerpers en aankopers al te vaak enkel een 3D file van een werkstuk om een offerte te verkrijgen. Zo worden vaak getapte gaten en toleranties over het hoofd gezien. Op die manier krijgt met een incorrecte offerte wat tot vervelende situatie kan leiden tussen klant en producent.

Ons advies: Bezorg ons steeds zowel een 3D file en een technische tekening met bemating, toleranties, aanduiding van special features zoals schroefdraad en oppervlaktebehandleing. Op die manier kan de calculator heel snel en accuraat een offerte opmaken en vermijden we fouten in de berekening.

6. Toleranties:

Bij het verspanen van metaal zijn er bepaalde machine toleranties, standaard toleranties voor werkstukken en specifieke toleranties die meestal heel nauw zijn, en op die manier moeilijker te produceren zijn. Bij onderdelen met nauwe toleranties moeten we een langere tijd rekenen maar tevens is het vaak nodig om special snijgereedschappen aan te kopen. Daarnaast is de kans op afkeur groter. Dit alles zorgt voor een hogere kostprijs.

Ons advies: Evalueer of het echt nodig is om dergelijke nauwe toleranties te voorzien. Ontwerpers zetten al te vaak nauwe toleranties op tekening om zeker te zijn dat 2 onderdeelen op elkaar passen. Echter, kan door iets anders te ontwerpen de productie kost drastisch verlaagd worden. Weet dat modern machines reeds heel nauwkeurig werken. Meestal tot op 0.05 millimeter nauwkeurig.

7. Materialen en oppervlaktebehandeling:

Grondstoffen worden duurder en duurder en de prijzen zijn volatiel. Ook zijn oppervlaktebehandelingen zoals anodizeren en poeder coaten niet goedkoop.

Ons advies: Het best om grondstoffen te kiezen die gemakkelijk te bewerken zijn. Maar tevens kan je kosten besparen indien er gekozen wordt voor een grondstof die geen nabehandeling hoeft.

De beste manier om goede onderdelen te verkrijgen is wanneer er samengewerkt wordt met een bedrijf met jarenlange ervaring in metaalbewerking en productontwerp.

technisch tekenen en mechanisch ontwerp uitbesteden

Wat zijn de verschillende manieren om aluminium onderdelen te produceren ?

Wil je meer te weten komen over de 5 manieren om aluminium onderdelen te produceren ? Klik dan op de knop hieronder

Scroll naar boven