Nummer1 in metaalbewerking

CNC draaien en frezen van metalen onderdelen

Metron Technics levert reeds meer dan 10 jaar gefreesde en gedraaide onderdelen op maat. Metaalbewerking is één van de productietechnieken die we aanbieden. Op verschillende CNC machines draaien en frezen wij metalen onderdelen. We hebben zowel CNC freesmachines van het type LV850 met snelle toolwissel als CNC draaibanken.

Draaien en frezen zijn snijbewerkingen. Meer pecifiek snijden we materiaal weg met een snijgereedschap zoals een frees of een beitel. Het materiaal dat weggesneden wordt noemen we spanen. Bij draaien roteert het te bewerken onderdeel in een draaibank. Waar we bij frezen het onderdeel vast klemmen en het snijgereedschap aan hoge snelheid laten draaien. De snelheid van het verspanen hangt onderandere af van het soor materiaal. Aluminium kan gemakkelijker bewerkt worden dan bijvoorbeeld roestvast staal. Toch is het aangewezen om steeds voldoende te koelen. Dat gebeurt met een koelvloeistof, ook wel koelmelk genoemd.

De meest gebruikte materialen zijn :

  • Aluminium
  • RVS (roest vast staal of Inox)
  • Staal
  • Messing

Metalen componenten worden afgewerkt binnen tolerantie en met oog voor afwerking.

Naast draai- en freesbewerkingen kunnen we ook draad tappen, ruimen, chanfrijneren.

metaalbewerking zoals cnc frezen en draaien

Wat zijn de verschillende manieren om aluminium onderdelen te produceren ?

Wil je meer te weten komen over de 5 manieren om aluminium onderdelen te produceren ? Klik dan op de knop hiernaast

Nabehandeling

Na de metaalbewerking krijgen onderdelen vaak een nabehandeling.

Oppervlaktetextuur : zandstralen en borstelen

Oppervlakte coatings en plating : poederlak, nat lak, anodizeren, nickel plating, galvanizeren

Zeefdruk, laser graveren

Oppervalktebahandeling na frezen van metaal

Bij Metron Technics gaan we verder dan enkel metaalbewerking. Wij luisteren naar wat u precies wilt. En tevens bekijken we wat de beste oplossing is voor uw product en dit op basis van een tekening, schets of model. Samen met u zoeken wij naar het beste resultaat voor uw situatie. Wij staan u bij met advies en informatie en ontwerpen uw onderdelen op een juiste manier. Daarnaast assembleren we deze onderdelen samen tot een afgewerkt geheel of eindproduct. Een product bestaat uit verschillende onderdelen. Het kan gaan om verspanen van metaal of kunststof. Meestal gaat het over een behuizing in kunststof of metaal. Daar wordt dan elektronica, connectoren en bekabeling in voorzien. Maar tevens kan het ook gaan om een mechanische assemblage.

Aarzel niet om ons te contacteren voor uw draai- en freeswerk. Offertes krijgt u snel en de productie laat niet lang op zich wachten.

Aluminium extrusie behoort eveneens tot de mogelijkheden. CNC frezen van geëxtrudeerde producten, zandstralen, anodiseren of poeder coaten.

Zoekt u een metaalbewerkingsbedrijf voor CNC draaien en frezen ? Contacteer on nu voor een offerte.