Home » Behuizingen voor elektronica op maat
Slide

Laat uw kunststof of aluminium behuizing voor elektronica op maat produceren.

Stuur ons uw 3D files en tekeningen voor een offerte voor productie van uw elektronicabehuizing op maat. Of laat het ontwerp van uw kunststof of aluminium elektronica behuizing op maat bij ons uittekenen in 3D.

*Aluminium behuizingen op maat
*Kunststof elektronicabehuizingen
*CAD service: uittekenen van uw behuizing in 3D

elektronica behuizingen op maat laten produceren
Shadow

Ben je op zoek naar een kunststof behuizing voor elektronica op maat? Of mag het eerder een aluminium elektronicabehuizing zijn? Heel wat bedrijven ontwikkelen software of elektronica. Vanzelfsprekend komt die elektronica vroeg of laat in een behuizing terecht. Meer specifiek, een basic doos of een op maat ontwikkelde behuizing met een mooi design. Door de jaren heen hebben we bij Metron Technics tal van behuizingen ontworpen en geproduceerd. Veel gebruikte materialen zijn kunststof en aluminium. Wens je een standaard behuizing of volledig op maat gemaakt? Vraag dan hier een offerte voor uw elektronicabehuizing. De mogelijkheden zijn heel ruim maar ik stel graag even voor op welke manier wij jou kunnen helpen.

Standaard off-the shelf aluminium behuizingen.

Een standaard aluminium behuizing bestaat meestal uit één of meerdere extrusie profielen. Met andere woorden vormen deze profielen een behuizing, tesamen met een voor- en achterplaat. Zodoende, kan je deze behuizingen als set in de handel kopen. Meestal zijn deze ook reeds geanodizeerd. Echter kunnen het ook standaard behuizingen zijn die men spuitgiet of giet in een zandvorm. Als gevolg zijn deze behuizingen niet op maat gemaakt van jou elektronica. Daarom zijn er enkele beperkingen.

 • De behuizing moet via freesbewerkingen aangepast worden aan jou elektronica. Daarna moet je deze nogmaals anodizeren of poeder coaten. Dat zijn extra kosten)
 • Er is geen vrijheid in design en vormgeving
 • Je kan de afmetingen niet altijd optimaliseren.

Echter zijn dergelijke enclosures een handige oplossing als het om beperkte oplages gaat. Want je hebt immers geen investeringen in matrijzen.

Wij kopen de extrusieprofielen voor dergelijke elektronicabehuizing aan zonder nabehandeling. Daarna frezen we de onderdelen en doen we de nabehandeling.  Dit is iets goedkoper dan het aankopen van de geanodizeerde sets.

Aluminium behuizing op maat voor Raspberry pi
productie van aluminiumbehuizingen op maat

Aluminium behuizingen op maat.

Je kan een aluminium behuizing volledig op maat laten maken.

Via een eigen ontwerp heb je de mogelijkheid om voor een bepaalde vormgeving te kiezen. Je kan de locatie zelf bepalen van connectoren, koelvinnen, elektronische componenten. De behuizing en elektronica vormen een afgewerkt en goed uitgedokterd geheel. Ook wordt er tijdens het ontwerp reeds rekening gehouden met de productie techniek om de behuizing te maken. Zo kan een behuizing gefreesd worden uit aluminium of kunststof. Daarnaast heeft spuitgieten weer andere voordelen.

Bepaalde behuzingen moeten voldoen aan een standaard zoals 19″ rack modules. Andere behuizingen kunnen volledig op maat ontworpen worden.

CNC frezen van kunststof behuizingen.

Kunststof behuizingen kunnen perfect gefreesd worden uit een blok materiaal. Als gevolg is deze productietechniek geschikt voor kleinere reeksen. Afhankelijk van de afmetingen en de complexiteit is het tot +/- 150 a 250 stuks niet gunstig qua prijs om te spuitgieten. Echter, als je meer dan 250 stuks produceert zal het veelal gunstiger zijn om te spuitgieten. We frezen meestal uit ABS, POM, PA6.6.

cnc frezen van kunststof elektronica behuizingen
kunststof behuizingen spuitgieten

Spuitgieten van kunststof behuizingen.

We spuitgieten heel vaak kunststofbehuizingen op maat. Het is dan ook een van de meest toegepaste productietechnieken voor de productie van electronicabehuizingen. Uiteraard moet je dan investering in een matrijs. Echter, deze investering is heel rendabel wanneer er voldoende onderdelen geproduceerd worden. Bijvoorbeeld, vanaf 500 stuks loont de productie van een matrijs.

Dit zijn enkele voordelen van een injectie kunststofbehuizing :

 1. Je geeft je eigen vorm en design aan het product.
 2. Spuitgieten is de meest economische manier om een behuizing te produceren bij grotere aantallen.
 3. Bevestigingspunten voor printplaten en interne componenten kunnen op een flexibele manier voorzien worden.
 4. Je bepaalt zelf de locatie vanconnectoren en koelopeningen.
 5. Er kan een logo en text voorzien in de matrijs.
 6. Metalen delen kunnen worden meegegoten.
 7. Je kiest zelf de afwerking aan de buitenkant : textuur, glanzend, mat.
 8. Een grote keuze aan grondstoffen elk met hun specifieke eigenschappen.

Ontwerpen en productie van elektronicabehuizingen op maat.

Wij ontwerpen elektronicabehuizingen op maat volgens de verwachtingen van onze klanten. Daarbij kiezen we de juiste productietechniek voor een specifieke elektronicabehuizing aan de hand van de eisen van de klant:

 • Prijs
 • Waterdichtheid
 • Standaard zoals 19″ rack
 • Schok- en vibratie bestendigheid
 • Nabehandeling

We ontwerpen behuizingen en produceren deze door gebruik te maken van diverse productietechnieken.

 • Frezen uit de massa
 • Extrusie van aluminium
 • Spuitgieten, zandgieten en andere giettechnieken
 • Plaatwerk
aluminium behuizing ontwerpen
3d ontwerp van elektronica behuizingen

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden voor ontwerp en productie van uw behuizing op maat? Contacteer ons dan vrijblijven of vraag een offerte voor uw elektronicabehuizing.

Scroll naar boven