Home » Elektrische kabel assemblage

Elektrische kabel assemblage

Wil je elektrische kabel assemblage uitbesteden aan professionals?

Bij Metron Technics doen we elektrische kabel assemblage van voedinggskabels of stroomkabels. Eveneens produceren we data of signaalkabels. Eerst sourcen we de juiste draden of kabels (multi kabels) of kunnen die zelfs op maat laten maken. Daarvoor geldt  een minimum van 5000 meter. Met de nodige machines strippen we kabels en snijden we die op lengte. Handelingen zoals vertinnen maar ook hulzen en contacten krimpen behoren tot de mogelijkheden. Omspuiten van elektrische kabels of ook wel overmolding genoemd doen we op met onze vertikale spuitgietmachies van 20 ton, 25 ton en 45 ton. We zijn als gevolg gespecialiseerd in ingieten van contacten en het overmolden van connectoren op kabels is dus perfect mogelijk.

Elektrische kabelassemblage met overmolding van connectoren is een proces waarbij een elektrische kabel en connector samen worden geassembleerd en bekleed met een beschermende kunststof overmoldingslaag. Dit is een belangrijke stap in de productie van elektronische apparaten, omdat het de levensduur van de kabel verlengt en bescherming biedt tegen omgevingsinvloeden.

Omspuiten of overmolden van connectoren

De overmolding van connectoren is een techniek die steeds vaker wordt toegepast in de productie van elektronische apparaten, omdat het veel voordelen biedt. Het beschermt de connector tegen stof, vocht en beschadiging en verlengt de levensduur van de kabel. Bovendien zorgt het voor een steviger en betrouwbaarder verbinding tussen de kabel en de connector.

Er zijn verschillende methoden om elektrische kabels en connectoren te overmolden, waaronder spuitgieten, extruderen en verpakken. Het spuitgieten is de meest populaire methode, omdat het een snelle en efficiënte manier is om een ​​beschermende laag om de kabel en connector te creëren. Bij dit proces wordt een plastic materiaal in vloeibare vorm in een mal gegoten en vervolgens onder druk verhit, waardoor het hard en stevig wordt.

Het extruderen is een andere methode die wordt gebruikt bij de overmolding van connectoren. Bij dit proces wordt het plastic materiaal door een matrijs gedrukt en in de gewenste vorm gebracht. Dit proces is minder gebruikelijk dan spuitgieten, omdat het minder flexibel is en meer beperkingen heeft ten aanzien van de vorm en afmetingen van de overmoldingslaag.

Het verpakken van connectoren is een methode waarbij de kabel en connector samen worden geplaatst in een folie of schuim. Dit proces is eenvoudig en kosteneffectief, maar biedt minder bescherming tegen omgevingsinvloeden dan de andere overmoldingsmethoden.

Welke factoren beinvloeden de kwaliteit van de overmolding?

Er zijn veel factoren die van invloed zijn op de kwaliteit van de overmolding van connectoren, waaronder de keuze van het plastic materiaal, de precisie van de mal en de productietechniek. Het is belangrijk om te zorgen voor een grondige kwaliteitscontrole, zodat de overmoldingslaag stevig en betrouwbaar is.

Elektrische kabelassemblage met overmolding van connectoren is een belangrijke stap in de productie van elektronische apparaten en biedt veel voordelen, zoals bescherming tegen omgevingsinvloeden, verlenging van de levensduur van de kabel en een steviger en betrouwbaarder verbinding tussen de kabel en de connector. Er zijn verschillende methoden beschikbaar voor overmolding, waaronder spuitgieten, extruderen en verpakken, elk met hun eigen voordelen en nadelen.

Het is belangrijk om de juiste methode te kiezen, afhankelijk van de specifieke eisen van het project en de klant. Bovendien moet er aandacht worden besteed aan de kwaliteitscontrole, om te zorgen voor een stevige en betrouwbare overmoldingslaag.

Materialen voor omspuiten van connectoren

Een ander belangrijk aspect van elektrische kabelassemblage met overmolding van connectoren is de kwaliteit en duurzaamheid van de materialen die worden gebruikt. Veel fabrikanten kiezen voor hoogwaardige plastic materialen, zoals TPE, TPU, nylon en PP omdat deze bestand zijn tegen hoge temperaturen, corrosie en slijtage. Tevens zijn materialen vaak glasvezelgevuld om te voldoen aan glow wire testen. Dat zijn brandbaarheidstesten die aantonen dat een kunststof niet zal ontbranden door een verhitte koperdraad of metalen contact.

Naast de fysieke eigenschappen van de overmoldingslaag, is ook het uiterlijk belangrijk voor de verkoopbaarheid van elektronische apparaten. Veel fabrikanten bieden dus een breed scala aan kleuren en afwerkingen, om aan de specifieke esthetische eisen van de klant te voldoen.

In de afgelopen jaren is de technologie voor elektrische kabelassemblage met overmolding van connectoren sterk verbeterd, waardoor de productie efficiënter en kosteneffectiever is geworden. Hierdoor is deze techniek nog steeds een populaire keuze voor fabrikanten van elektronische apparaten.

In samenvatting, elektrische kabelassemblage met overmolding van connectoren is een belangrijke techniek voor de productie van elektronische apparaten. Het biedt veel voordelen, waaronder bescherming tegen omgevingsinvloeden, verlenging van de levensduur van de kabel en een steviger en betrouwbaarder verbinding. Bij de keuze van de juiste methode en het gebruik van hoogwaardige materialen en kwaliteitscontrole, kunnen fabrikanten zorgen voor een effectieve en efficiënte productie van elektronische apparaten.

kabeltester is een teostel om elektrische kabels te testen

Productie van elektrische kabels.

Eerst snijden we machinaal de kabels op de gewenste lengte. Terzelfdertijd zal de machine de uiteinden ontmantelen. Vervolgens vertinnen we manueel diezelfde uiteinden. Maar tevens solderen we de contacten met de hand of krimpen we contacten met een krimptoestel. Daarna volgt de kabelassemblage. Overmolding van elektrische kabels en contactpinnen is een arbeidintensief en gespecialiseerd werk. Maar we zijn er in gespecialiseerd. Meestal gebeurt het overmolden in verschillende stappen. Daarom zijn er meerdere kleine matrijzen nodig. Elke kabel wordt door ons kwaliteitsteam getest met een kabeltester.

Krimpen van zelf ontwikkelde metalen contactpinnen
Elektrische kabels laten produceren door Belgen in China
aanmaken van elektrische kabels op lengte

Bij Metron Technics gaan we verder dan enkel productie van kabels. Wij luisteren naar wat u precies wilt. En tevens bekijken we wat de beste oplossing is voor uw product en dit op basis van een tekening, schets of model. Samen met u zoeken wij naar het beste resultaat voor uw situatie. Wij staan u bij met advies en informatie en ontwerpen uw onderdelen op een juiste manier. Daarnaast assembleren we deze onderdelen samen tot een afgewerkt geheel of eindproduct. Een product bestaat uit verschillende onderdelen. Meestal gaat het over een behuzing in kunststof of metaal. Daar wordt dan elektronica, connectoren en bekabeling in voorzien. Maar tevens kan het ook gaan om een mechanische assemblage.

Aarzel niet om ons te contacteren voor de productie van uw elektrische kabels op maat. Offertes krijgt u snel en de productie laat niet lang op zich wachten.

Scroll naar boven