Elektrische kabel assemblage

Wil je elektrische kabel assemblage uitbesteden aan professionals ?

Bij Metron Technics doen we elektrische kabel assemblage van voedinggskabels of stroomkabels. Eveneens produceren we data of signaalkabels.

Eerst sourcen we de juiste draden of kabels (multi kabels) of kunnen die zelfs op maat laten maken. Daarvoor geldt een minimum van 3000 meter.

Met de nodige machines strippen we kabels en snijden we die op lengte. Handelingen zoals vertinnen maar ook hulzen en contacten krimpen behoren tot de mogelijkheden.

Omspuiten van elektrische kabels of ook wel overmolding genoemd doen we op met onze vertikale spuitgietmachies van 20 ton, 25 ton en 45 ton.

We zijn als gevolg gespecialiseerd in ingieten van contacten en het spuiten van connectoren op kabels is dus perfect mogelijk.

machine om elektrische kabels op lengte te snijden en strippen
over-molding van datakabels
Solderen van contacten aan elektrische kabels
omspuiten van elektrische kabels door Metron Technics

kabeltester is een teostel om elektrische kabels te testen

Eerst gebeurt het op lengte snijden en strippen van de kabels machinaal. Vervolgens vertinnen we manueel. Maar tevens solderen we de contacten met de hand. Daarna volgt de kabelassemblage.

Over-molding van elektrische kabels en contactpinnen is een arbeidintensief werk. Maar we zijn er in gespecialiseerd. Meestal gebeurt het overmolden in verschillende stappen. Daarom zijn er meerdere kleine matrijzen nodig.

Elke kabel wordt door ons kwaliteitsteam getest met een kabeltester.
Krimpen van zelf ontwikkelde metalen contactpinnen
Elektrische kabels laten produceren door Belgen in China
aanmaken van elektrische kabels op lengte

Bij Metron Technics gaan we verder dan enkel productie van kabels. Wij luisteren naar wat u precies wilt. En tevens bekijken we wat de beste oplossing is voor uw product en dit op basis van een tekening, schets of model. Samen met u zoeken wij naar het beste resultaat voor uw situatie. Wij staan u bij met advies en informatie en ontwerpen uw onderdelen op een juiste manier. Daarnaast assembleren we deze onderdelen samen tot een afgewerkt geheel of eindproduct. Een product bestaat uit verschillende onderdelen. Meestal gaat het over een behuzing in kunststof of metaal. Daar wordt dan elektronica, connectoren en bekabeling in voorzien. Maar tevens kan het ook gaan om een mechanische assemblage.

Aarzel niet om ons te contacteren voor de productie van uw elektrische kabels op maat. Offertes krijgt u snel en de productie laat niet lang op zich wachten.