Home » CNC frezen van kunststof

CNC frezen van kunststof

CNC frezen van kunststof onderdelen gebeurt ongeveer op dezelfde manier als metaal frezen. Met een hoog toerental worden zelfs complexe onderdelen uit kunststof gefreesd. Meestal gebruiken we 3-assige en 4-assige freescenters om kunststof te bewerken. Vaak frezen we onderdelen in kunststof in kleine oplages. Het frezen van onderdelen in kunststof heeft verschillende toepassingen. Het kan gaan om wisselstukken, behuizingen voor elektronica. Maar tevens gaat het over machanische onderdelen die in de industrie gebruikt worden. Van zodra de te produceren aantallen hoog genoeg zijn valt het te overwegen om te gaan spuitgieten. De meest gebruikte materialen zijn: PA66, POM, ABS, PC of Polycarbonaat, HDPE, Polypropyleen of PP, PTFE, Acrylaat (PMMA).

Frezen van kunststof uit een blok
CNC frezen van kunststof onderdelen

Deze productiemethode wordt toegepast bij:

  • Kleine series waar het produceren van een matrijs niet rendabel is.
  • Flexibiliteit bij het produceren van varianten van een onderdeel.
  • Nood aan hogere toleranties dan deze bij spuitgieten.
  • Nood aan corrosiebestendigheid
  • Gewicht.

Op onze CNC machines kunnen we CNC frezen van kunststof met een radius van 0.5mm.

CNC frezen van kunststof componenten

Weetjes bij CNC frezen van kunststof :

  • Bij het high speed frezen van zachte kunststoffen gebruiken we een scherpe frees. Daarmee bekomen we een glad oppervlak.
  • De voeding stellen we voldoende hoog in. Dat vergindert dat de kunststof gaat kleven en klitten.
  • We letten er op dat we niet te veel kracht zetten op het te frezen onderdeel. Kunststof kan gemakkelijk samendrukken tijdens het bewerken.
  • Vaak gebruiken we perslucht om te koelen. Deze lucht blaast tevens de spanen weg te blazen. Koelen met olie of koelvloeistof kan ook.
  • We frezen meestal na voor een mooie afwerking, maar ook voor nauwkeurigheid. Kunststof wordt immers ingedrukt door het snijgereedschap.

Bij Metron Technics gaan we verder dan het machinaal bewerken van kunststof. Wij bekijken samen met de klant hoe we onderdelen kunnen optimaliseren. En tevens bekijken we wat de beste oplossing is voor uw product op basis van een tekening, schets of model. Wij staan u bij met advies en informatie en ontwerpen uw kunststof onderdelen op een juiste manier. Daarnaast assembleren we deze onderdelen samen tot een afgewerkt geheel of eindproduct indien dit gewenst is. Een product bestaat volledig uit kunststof. Maar het kan ook gecombineerd worden met onderdelen uit metaal, roestvrij staal of ander beslag. Vraag vandaag nog een offerte voor frezen van kunststof. Dit is geheel vrijblijvend.

Scroll naar boven