Home » Kunststof CNC frezen
Slide

Kunststof frezen bij Metron Technics: precisie en kwaliteit

*Kunststof onderdelen draaien en frezen van 10 tot 1000+ stuks
*Verspanen in 2 tot 3 weken
*Prototypes draaien en frezen mogelijk
*Offertes voor kunststof draaien en frezen binnen 48u
*PA66, ABS, POM, PP, PEEK

kunststof onderdelen draaien en frezen
Shadow

CNC frezen van kunststof onderdelen gebeurt ongeveer op dezelfde manier als metaal frezen. Met een hoog toerental worden zelfs complexe onderdelen uit kunststof gefreesd. Meestal gebruiken we 3-assige en 4-assige freescenters om kunststof te bewerken. Vaak frezen we onderdelen in kunststof in kleine oplages. Het frezen van onderdelen in kunststof heeft verschillende toepassingen. Het kan gaan om wisselstukken, behuizingen voor elektronica. Maar tevens gaat het over machanische onderdelen die in de industrie gebruikt worden. Van zodra de te produceren aantallen hoog genoeg zijn valt het te overwegen om te gaan spuitgieten.

CNC frezen van kunststof is een geavanceerde techniek die wordt gebruikt om precieze en nauwkeurige componenten te produceren voor diverse industrieën. Deze techniek wordt uitgevoerd door middel van computergestuurde freesmachines, die een hoge mate van precisie en efficiëntie bieden.

Kunststof frezen: uitstekende mechanische eigenschappen

Kunststof is een veelgebruikt materiaal in de productie van componenten en producten omdat het licht, sterk en duurzaam is. Het is ook makkelijk te verwerken en te bewerken, wat het een ideale keuze maakt voor CNC frezen.

Bij CNC frezen van kunststof wordt een computergestuurd programma gebruikt om de freesmachine te besturen en te begeleiden tijdens het productieproces. Dit zorgt ervoor dat elke component die wordt geproduceerd identiek is en voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen.

Er zijn verschillende soorten kunststof die geschikt zijn voor CNC frezen, waaronder PA66, POM, ABS, PC of Polycarbonaat, HDPE, Polypropyleen of PP, PTFE, Acrylaat (PMMA).. Elk type kunststof heeft unieke eigenschappen en eigenschappen, en daarom is het belangrijk om te weten welk type kunststof het beste geschikt is voor het specifieke productieproces.

Bovendien is het bij CNC frezen van kunststof ook belangrijk om de juiste freestool en snijparameters te selecteren. Dit zorgt ervoor dat de kwaliteit van de componenten consistent is en dat de productie snel en efficiënt verloopt.

Kwaliteitscontrole bij kunststof  CNC frezen

Een andere belangrijke factor bij CNC frezen van kunststof is de aanwezigheid van een uitstekend beveiligings- en kwaliteitscontrolesysteem. Dit garandeert dat elk product dat uit de freesmachine komt, voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen en de klanttevredenheid wordt gewaarborgd.

Tot slot is CNC frezen van kunststof een uitstekende keuze voor bedrijven die op zoek zijn naar een effectieve en efficiënte manier om componenten en producten te produceren. Het biedt niet alleen hoge precisie en nauwkeurigheid, maar ook snelle productie en kostenefficiëntie.

Samenvattend, CNC frezen van kunststof is een geavanceerde techniek die bedrijven in staat stelt om precieze en duurzame componenten en producten te produceren. Door de computergestuurde aard van deze techniek

Deze productiemethode wordt toegepast bij:

  • Kleine series waar het produceren van een matrijs niet rendabel is.
  • Flexibiliteit bij het produceren van varianten van een onderdeel.
  • Nood aan hogere toleranties dan deze bij spuitgieten.
  • Nood aan corrosiebestendigheid
  • Gewicht.

Op onze CNC machines kunnen we CNC frezen van kunststof met een radius van 0.5mm.

CNC frezen van kunststof componenten

Weetjes bij CNC frezen van kunststof :

  • Bij het high speed frezen van zachte kunststoffen gebruiken we een scherpe frees. Daarmee bekomen we een glad oppervlak.
  • De voeding stellen we voldoende hoog in. Dat vergindert dat de kunststof gaat kleven en klitten.
  • We letten er op dat we niet te veel kracht zetten op het te frezen onderdeel. Kunststof kan gemakkelijk samendrukken tijdens het bewerken.
  • Vaak gebruiken we perslucht om te koelen. Deze lucht blaast tevens de spanen weg te blazen. Koelen met olie of koelvloeistof kan ook.
  • We frezen meestal na voor een mooie afwerking, maar ook voor nauwkeurigheid. Kunststof wordt immers ingedrukt door het snijgereedschap.

Bij Metron Technics gaan we verder dan het machinaal bewerken van kunststof. Wij bekijken samen met de klant hoe we onderdelen kunnen optimaliseren. En tevens bekijken we wat de beste oplossing is voor uw product op basis van een tekening, schets of model. Wij staan u bij met advies en informatie en ontwerpen uw kunststof onderdelen op een juiste manier. Daarnaast assembleren we deze onderdelen samen tot een afgewerkt geheel of eindproduct indien dit gewenst is. Een product bestaat volledig uit kunststof. Maar het kan ook gecombineerd worden met onderdelen uit metaal, roestvrij staal of ander beslag. Vraag vandaag nog een offerte voor frezen van kunststof. Dit is geheel vrijblijvend.

Scroll naar boven