Home » Kleine series draaien en frezen

Kleine series draaien en frezen

Wat is het voordeel van kleine series draaien en frezen? Bij startups en KMO’s is er vaak nood aan een beperkt aantal onderdelen om een nieuw product uit te testen of om de markt te verkennen met een kleine serie. Daarom hebben we ons bij Metron Technics gespecialiseerd in kleine series draaien en frezen. Meer specifiek draaien en frezen we reeds jaren allerlei onderdelen in aluminium en kunststof. De aanpak bij het prodceren van kleine series is anders dan deze bij massaproductie. Vandaar dat we flexibel zijn en eveneens werken we heel efficient.

aluminium cnc frezen

Verspanen voor start-ups en KMO’s.

We begrijpen heel goed dat de productieseries voor start-ups en KMO’s bij aanvang niet groot zijn. Daarom bieden wij productie van kleine reeksen aan. Bij het verspanen van metaal of bewerken van kunststof, streven we naar zo kort mogelijke levertermijnen. De gemiddelde productietijd voor draaien en frezen van kleine reeksen van  is 14 dagen. Daar moet je nog het transport bij rekenen. Natuurlijk hangt de levertermijn ook af van de complexiteit van de onderdelen en of er al dan niet nabehandeling nodig is. Voor moeilijke componenten hebben we uiteraard meer tijd nodig. Oppervlaktebehandleing neemt nog ook 2 tot 4 dagen in beslag. Desalniettemin voldoet een productie tijd van 14 tot 20 dagen ruimschoots voor de meeste van onze klanten.

Kleine series draaien en frezen versus massaproductie.

Vandaag staan massaproductie en on-time delivery erg onder druk. Bij het uitbesteden van grote hoeveelheden naar het buitenland  houd men nu beter rekening met hoge transportkosten. Echter, zijn de prijzen voor het draaien en frezen van kleine series bij ons niet erg veranderd in vergelijking met enkele jaren geleden. Daarom leveren wij kleine series tegen een interessante prijs en binnen een redelijke termijn.

kleine series CNC frezen

Wat zijn kleine aantallen voor draaien en frezen.

De voordelen van kleine series draaien en frezen liegen er niet om. Gezien de programmeertijd en opstart kosten is het belangrijk dat we onderdelen ook aan een compititieve prijs leveren. Voor het CNC frezen en draaien van onderdelen beschouwen we 50 stuks tot 500 stuks als een kleine reeks. Daarbij vergelijken we met massaproductie waar we al vlug over 100 000 tot 1000 000 stuks praten. Toch draaien en frezen we ook prototypes en stukwerk waar nodig.

Scroll naar boven