Home » Elektrische componenten met op maat gemaakte overmolding oplossingen
Slide
Insert molding en overmolden van elektrische componenten en metalen inserts

Uw overmolding en insert molding door professionals met kennis ter zaken. Snelle service

*PCB overmolden
*Kabels en connectoren omspuiten
*Insert molding
*TPE, TPU, PP

overmolding, insert molding en omspuiten
Shadow

Bij Metron Technics kan je terecht voor productie van elektrische componenten met op maat gemaakte overmolding oplossingen. Overmolding is een proces waarbij elektronische componenten worden ingekapseld in kunststof om ze te beschermen tegen vocht, trillingen, en andere externe factoren. Het proces wordt vaak toegepast op elektrische kabels, connectoren, en printplaten, en biedt verschillende voordelen ten opzichte van andere methoden van bescherming.

overmolding of omspuiten van elektrische componenten
  1. Elektrische kabels overmolden: Kabels splits, grommets en connectoren

elektrische kabels omspuiten

We bieden verschillende oplossingen voor het overmolden van elektrische kabels, waaronder kabel splits en grommets. Een kabel split is een manier om een kabel in twee delen te splitsen, terwijl de grommets worden gebruikt om de kabels in de gaten van een apparaat te bevestigen en te beschermen tegen schuren en slijtage.

Elektrische kabels zijn kwetsbaar voor vocht en beschadiging door blootstelling aan trillingen en schokken. Overmolding biedt een effectieve oplossing om deze kabels te beschermen tegen dergelijke invloeden en de levensduur van de kabels te verlengen.

Overmolding kan worden toegepast op verschillende soorten kabels, waaronder stroomkabels, signaalkabels, en datakabels. De kunststof die wordt gebruikt voor de overmolding kan worden aangepast aan de specifieke toepassing en de omgeving waarin de kabels worden gebruikt.

Het overmolden van elektrische kabels kan worden gedaan met behulp van verschillende technieken, waaronder spuitgieten en compressie-molding. Deze technieken maken het mogelijk om de kunststof nauwkeurig te vormen rond de kabels, waardoor een perfecte pasvorm ontstaat.

  1. Connectoren: overmolding van metalen contacten

connectoren overmolden

Connectoren zijn essentieel in elektronische apparatuur omdat ze zorgen voor de verbinding tussen verschillende elektronische componenten. Connectoren zijn echter ook kwetsbaar voor vocht en beschadiging door trillingen en schokken.

overmolding van de metalen contacten zorgt er voor dat de contacten elektrische van elkaar gescheiden zijn in een stevig geheel. De gebruikte materialen voldoen over het algemeen aan glow wire testen. Dat zijn testen die nagaan of de kunststof gaat ontbranden door het verhitten van elektrische contacten bij kortsluiting of te hoge stromen.

Overmolding biedt een effectieve manier om connectoren te beschermen tegen deze invloeden. Door het inkapselen van de connectoren in kunststof kunnen ze worden beschermd tegen vocht en kunnen ze beter bestand zijn tegen trillingen en schokken.

Het overmolden van connectoren kan worden gedaan met behulp van verschillende materialen, waaronder PVC, TPE, TPU, en siliconen. Deze materialen zijn allemaal flexibel en kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften van de klant.

  1. Printplaten omspuiten

overmolding van elektrische printplaten

Printplaten zijn kwetsbaar voor vocht en beschadiging door trillingen en schokken, en overmolding biedt een effectieve oplossing om deze printplaten te beschermen.

Het overmolden van printplaten kan worden gedaan met behulp van verschillende materialen, waaronder TPE, epoxy en polyurethaan. Deze materialen bieden een hoge mate van bescherming tegen vocht en kunnen worden aangepast aan de specifieke toepassing.

Het overmolden van printplaten biedt ook voordelen op het gebied van esthetiek. Door het gebruik van gekleurde kunststoffen kan het uiterlijk van de printplaten worden verbeterd en kan de printplaat er aantrekkelijker uitzien.

Onze overmolding-oplossingen zijn niet alleen effectief, maar ook duurzaam. Door de levensduur van elektrische componenten te verlengen, verminderen we de behoefte aan vervanging en verminderen we de hoeveelheid afval die wordt geproduceerd. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar kan ook helpen om de totale kosten van het bezit van elektronische apparatuur te verlagen.

Bij Metron Technics hebben we jarenlange ervaring in het overmolden van verschillende soorten elektrische componenten. We werken met geavanceerde apparatuur en technologieën om ervoor te zorgen dat onze overmolding-oplossingen van de hoogste kwaliteit zijn. Onze ervaren technici hebben de kennis en expertise om op maat gemaakte oplossingen te bieden die voldoen aan de specifieke behoeften van onze klanten.

Als u op zoek bent naar betrouwbare, duurzame en effectieve oplossingen voor productie van elektrische componenten met op maat gemaakte overmolding oplossingen, neem dan contact op met Metron Technics. Wij zijn er trots op om onze klanten te voorzien van hoogwaardige en op maat gemaakte overmolding-oplossingen die voldoen aan hun specifieke behoeften en eisen.

Scroll naar boven