Home » Overmolding
Slide
Insert molding en overmolden van elektrische componenten en metalen inserts

Uw overmolding en insert molding door professionals met kennis ter zaken. Snelle service

*PCB overmolden
*Kabels en connectoren omspuiten
*Insert molding
*TPE, TPU, PP

overmolding, insert molding en omspuiten
Shadow

Overmolding is een specifieke spuitgiettechniek. Bij dit process plaatsen we een component in een spuitgietmatrijs en injecteren we kunststof rond dat component of een deel er van. Dat gebeurt onder hoge druk. Daar het positioneren en inklemmen van een extra component in de matrijs heel critisch is, is deze techniek complexer dan klassiek spuitgieten. Daarom kunnen we stellen dat deze techniek dan ook voldoende ervaring vergt. Vaak doorlopen we hierbij meerdere overmolding stappen. Dit kan met één of meerdere matrijzen.

Wat kunnen we overmolden?

  • Injecteren van kunststof omheen metalen contact pinnen om een connector te vormen.
  • Spuitgieten van kunststof omheen een elektrische kabel om een connector, splitsing of grommet te vormen.
  • Zachte kunststof omheen een printplaat of elektronica om een waterdicht of solide geheel te vormen.
  • Kunststof omheen een metalen voorwerp.

Omspuiten van elektrische kabels en metalen contacten.

We omspuiten eveneens elektrische kabels en connectoren. Hierbij omspuiten we een elektrische kabel met gesoldeerde of gekrompen metalen pinnen. Op die manier vormen we een connector.  Het is ook mogelijk om een vertakking van een elektrische kabel te omspuiten. Op die manier verkrijgen we een kabelboom met vertakkingen.

Omspuiten van elektrische kabels gebeurt op onze vertikale spuitgietmachines van 20, 25 en 45 ton.

Ontwerp en productie van magnetische connector

Over molden van printplaatjes : PCB overmolding

We omspuiten eveneens printplaten ook wel PCB overmolding genoemd. Daarbij injecteren we een zachte kunststof rond de printplaat met elektronische componenten. Het doel hiervan is meestal om een waterdicht geheel te bekomen. Zodoende wordt de elektronica beschermd. Omspuiten van elektronica gebeurt meestal in verschillende stappen. Daaruit volgt dat er één of meerdere matrijzen nodig zijn. Daarnaast is het productieprocess arbeidsintensief en neemt heel wat tijd in beslag. Toch heeft het een aantal voordelen die met gewone assemblage niet kunnen.

printplaat overmolding

Omspuiten van kunststof rond metaal.

Wij Metron Technics injecteren we ook kunststof rond metalen componenten.  Dat noemen we insert molding. We gebruiken hiervoor zowel harde als zachte kunststof. Daarenboven is het een techniek die een solide verbinding maakt tussen metaal en kunststof. Op die manier verbinden we 2 componenten daar waar assemblage of verlijmen onmogelijk is.

Kunststof rond metaal spuitgieten
overmolding
Scroll naar boven