Home » Voordelen van draaien en frezen
voordelen van draaien en frezen

Voordelen van draaien en frezen

Metaalbewerking is een cruciale stap in het productieproces van vele industrieën en is nodig om producten van verschillende vormen, maten en functies te produceren. Bij Metron Technics richten wij ons op twee van de meest populaire metaalbewerkingsmethoden: draaien en frezen. Beide methoden hebben unieke voordelen en samen bieden ze onze klanten de mogelijkheid om producten van de hoogste kwaliteit te produceren.

Draaien is een metaalbewerkingsmethode waarbij metaal wordt bewerkt door middel van een roterende as en een snijwerktuig. De voordelen van draaien zijn vele, waaronder de volgende:

  1. Flexibiliteit: Draaien is een veelzijdige techniek die geschikt is voor het bewerken van verschillende soorten materialen, waaronder staal, roestvrij staal, titanium, aluminium, koper en nog veel meer.
  2. Nauwkeurigheid: Draaien is een nauwkeurige methode, waarbij het snijwerktuig nauwkeurig over het werkstuk beweegt en daardoor precieze vormen en maten produceert.
  3. Snelheid: Met de nieuwste CNC-gestuurde draaibanken die wij beschikbaar hebben, kunnen wij producten snel produceren zonder concessies te doen aan nauwkeurigheid en kwaliteit.

Frezen is een andere populaire metaalbewerkingsmethode waarbij metaal wordt bewerkt door middel van een snijwerktuig dat over het werkstuk beweegt. De voordelen van frezen zijn:

  1. Veelzijdigheid: Frezen is geschikt voor het bewerken van veel verschillende soorten materialen, waaronder staal, roestvrij staal, aluminium, kunststoffen en nog veel meer.
  2. Precisie: Frezen is een precieze techniek die gebruikt kan worden om precieze gaten, uitsparingen en andere precisie-features te produceren.
  3. Productiviteit: Met geavanceerde freesmachines die wij beschikbaar hebben, kunnen wij grote productieseries snel en efficiënt produceren, zonder concessies te doen aan nauwkeurigheid en kwaliteit.

Bij Metron Technics geloven we in het aanbieden van een uitstekende klantenservice en het opbouwen van lange termijn relaties.

Scroll naar boven