Home » Ontwerp en productie van magnetische connector
Ontwerp en productie van magnetische connector

Ontwerp en productie van magnetische connector

Ontwerp en productie van een magnetische connector.

Deze magnetische connector is op maat ontworpen en geproduceerd voor een van onze klanten. Meer specifiek wilde onze klant een printplaat met overmolded connector integreren in een bestaande kunststof behuizing. Vanzelfspreken bedachten wij heel snel een oplossing.

Het resultaat bestaat uit een magnetische connector en een montageplaatje voor in de bestaande behuizing. De magnetische connector omvat 3 pogo pins, 2 magneten en de elektrische kabel.  Eerst spuitgieten we een kunststof houdertje waar de pogo pinnen en de magneten nauwkeurig vastgezet worden. Vervolgens omspuiten we deze assembly met een zachtere kunststof. De overmolding gebeurt in 2 stappen. Het is belangrijk om eerst het geheel in te kapselen. Echter is de massa aan kunststof te groot om een mooie afwerking te garanderen. Daarom is er een tweede overmolding nodig om een mooie buitenkant te verkrijgen zonder inval door krimp.

Het montageplaatje spuitgieten we eveneens met een matrijs. Echter is de kostprijs voor dergelijk klein onderdeeltje veel lager dan een matrijs waarmee de volledige kunststof behuizing geproduceerd wordt.  Nogmaals 2 magneten zitten in het montageplaatje gevezen. via de printplaat wordt het montageplaatje op zijn plaats gevezen. Het geheel is een oplossing met magnetische connector waarbij we een klemkracht van 0.7 tot 1 kilogram bekomen.

magnetic connector custom made
magnetische connector
magnetische connector
ontwerp magnetische connector
ontwerp magnetische connector
Scroll naar boven