Home » Productontwikkeling : Van idee tot afgewerkt product

Productontwikkeling : Van idee tot afgewerkt product

De productontwikkeling van een nieuw idee of technische oplossing omvat een reeks stappen die je best doorloopt van idee tot afgewerkt product. Het is belangrijk om niks overhaast te doen. Zoek je iemand om je te helpen bij de productontwikkeling? Uittekenen van de onderdelen en ook de juiste technologiën zoeken om het product efficient te produceren ?

Bij Metron Technics hebben we meer dan 10 jaar ervaring om een idee goed te begrijpen. Met onze kennis geven we jou raad om het idee eventueel bij te sturen. Ontwikkelen van een product is een traject die je moet doorlopen:

 • Nagaan of je idee al bestaat
 • Je budget bepalen
 • Reeds verkoopskanalen kennen
 • Een concept vast leggen
 • Ontwerpen van de onderdelen en technisch tekenen
 • Verificatie van het ontwerp aan de hand van prototypes
 • Bijsturen van het ontwerp
 • Aanmaken van productie toolings
 • Preseries
 • Series produceren

Zoekt u een partner van idee tot afgewerkt product ? Wij kennen al deze stappen door en door.

productontwikkeling van idee tot afgewerkt product
Ontwerpbureau voor productontwikkeling
productontwerp en design

Van idee tot afgewerkt product.

Idee uitwerken tot product ? Metron Technics is een ideale partner voor productontwerp. Waarom ?

Wij assisteren en adviseren : Eerst en vooral bekijken we hoe een product best geproduceerd kan worden. Zijn er aanpassingen nodig om de produceerbaarheid te verbeteren of om de kostprijs te reduceren.

Ontwerpen in 3D : Aan de hand van uw informatie werken we één of meerdere 3D modellen uit.  Dit naargelang er onderdelen nodg zijn. Onderdelen kunnen ook in ons tekenprogramma samengevoegd worden tot een assemlage. Daarvoor gebruiken we de professionele CAD software Creo Parametric. (Pro-Engineer).

Productietekeningen maken : Tekeningen met alle nodige informatie om een onderdeel te kunnen produceren. Hierbij zijn voldoende maten aanwezig maar ook toleranties, afwerking en nabehandeling.

De kost van onze ontwerpservice.

Product ontwerp is niet duur !

Kostprijs vaak een drempel is om een product te laten uittekenen. Maar het aanmaken van eeen volledig product ontwerp van idee tot afgewerkt, door een team met ervaring gaat sneller. Maar problemen achteraf in productie kunnen wij vermijden door onze kennis en ervaring.

Om uw idee te laten produceren zijn 3D files en technische tekeningen essentieel. Mits deze correct zijn opgemaakt. Rekening houdend met de mogelijkheden van de specifieke productietechnieken.

Door onze no-nonsense aanpak kunnen wij u heel snel vertellen wat het traject in al zijn facetten kan kosten. Wat nodig is en wat minder van belang.

Aarzel daarom niet om ons eens te bellen of een mailtje te sturen in verband met ontwikkeling van idee tot afgewerkt product.

Technisch tekenen
Uitbesteden van productie naar China

Product laten produceren

Bij Metron Technics ontwerpen we producten maar ook kunnen wij zowat alles wat we ontwikkelen voor onze klanten gaan produceren. We hebben daarvoor ons eigen werkplaats in China. Ons machinepark is geschikt om de meeste metalen en kunststof onderdelen te produceren. Daarnaast zijn we gespecialiseerd in het assembleren van assemblages en sub-assemblages. Dat levert een aantal voordelen op voor onze klanten :

 • U hebt slechts één aanspreekpunt nodig tijdens het volledige traject van productontwikkeling van een nieuw idee tot afgewerkt product.
 • Kosten en tijd besparing.
 • U doet beroep op een partner met meer dan 10 jaar ervaring !
Scroll naar boven