Home » CNC high speed frezen van aluminium onderdelen met gebogen oppervlakken
cnc frezen van aluminium onderdeel met gekromd oppervlak

CNC high speed frezen van aluminium onderdelen met gebogen oppervlakken

Metron Technics levert reeds meer dan 10 jaar gefreesde en gedraaide onderdelen op maat. CNC high speed frezen van aluminium onderdelen met gebogen oppervlakken is één van de productietechnieken die we aanbieden. Op verschillende CNC machines draaien en frezen wij immers metalen onderdelen. Voor het frezen van gebogen oppervlakken gebruiken we bolle frezen die met een hoog toerental aangedreven worden.. De freesmachine heeft minstens 3 assen die tegelijk door de interne computer van de machine aangestuurd worden. Het aansturen van de 3 assen gebeurt snel om op die manier de machine tijd te reduceren. Dat is nodig omdat bij het frezen van gebogen oppervlakken slechts weinig materiaal weggenomen wordt per pas.

Gebruikte materialen voor high speed CNC frezen.

De meest gebruikte materialen zijn :

  • Aluminium
  • RVS (roest vast staal of Inox)
  • Staal
  • Messing

De te frezen onderdelen worden afgewerkt binnen tolerantie en met oog voor afwerking. Ofwel volgen we de toleranties die door de klant op tekening gespecifieerd zijn. Of anderzijds passen we de standaard toleranties toe. Naast draai- en freesbewerkingen kunnen we ook draad tappen, ruimen, chanfrijneren.

Oppervalktebahandeling na frezen van metaal

Nabehandeling van gefreesde componenten.

Metalen producten krijgen vaak een nabehandeling. Deze nabehandelingen zijn ondermeer:

  • Oppervlaktetextuur : zandstralen en borstelen
  • Oppervlakte coatings en plating : poederlak, nat lak, anodizeren, nickel plating, galvanizeren
  • Zeefdruk, laser graveren

Uw product goedkoper ?

Uw product sneller geleverd ?

Betere kwaliteit voor uw product ?

Bij Metron Technics gaan we verder dan enkel metaalbewerking op maat en CNC high speed frezen van aluminium onderdelen met gebogen oppervlakken. Meer specifiek, luisteren wij naar wat u precies wilt. En tevens bekijken we wat de beste oplossing is voor uw product en dit op basis van een tekening, schets of model. Samen met u zoeken wij naar het beste resultaat voor uw situatie en dit tegen de bste kostprijs. Wij staan u bij met advies en informatie en ontwerpen uw onderdelen op een juiste manier. Daarnaast assembleren we deze onderdelen samen tot een afgewerkt geheel of eindproduct. Een product bestaat uit verschillende onderdelen. Meestal gaat het over een behuzing in kunststof of metaal. Daar wordt dan elektronica, connectoren en bekabeling in voorzien. Maar tevens kan het ook gaan om een mechanische assemblage. Aarzel niet om ons te contacteren voor uw draai- en freeswerk. Offertes krijgt u snel en de productie laat niet lang op zich wachten. Aluminium extrusie behoort eveneens tot de mogelijkheden. CNC frezen van geextrudeerde producten, zandstralen, anodizeren of poeder coaten.

Zoekt u een metaalbewerkingsbedrijf voor CNC draaien en frezen ? Contacteer on nu voor een offerte.

Scroll naar top