Home » Hoe onderdelen laten CNC frezen in aluminium

Hoe onderdelen laten CNC frezen in aluminium?

Hoe uw onderdelen laten CNC frezen in aluminium? En wat zijn de eigenschappen van aluminium? Aluminium is een veel gebruikt materiaal voor het vervaardigen van industriële componenten. Denk daarbij aan machine onderdelen, aluminium behuizingen, montagebeugels, plaatwerk en meer. Aluminium heeft heel goede thermische eigenschappen en wordt daarom veel gebruikt bij productie van heatsinks en koelelementen. Daarnaast is aluminium heel sterk volgens het lage gewicht. Daarenboven laat het zich goed bewerken. Daaruit volgt dat aluminium draaien en frezen een van de meest toegepaste productieprocessen om aluminium onderdelen te produceren. De snijgereedschappen snijden gemakkelijk door het materiaal.

Voordelen van aluminium voor CNC frezen van onderdelen:

 • Aluminium is heel sterk in verhouding met zijn gewicht.
 • Het kan gegoten worden maar ook ge-extrudeerd en geperst.
 • Het is een duurzaame grondstof en komt in meerdere legeringen elk met hun specifieke eigenschappen.
 • Heel goede thermische geleiding.
 • Niet magnetisch en niet brandbaar.
 • Zowel heel kleine als heel grote componenten uit aluminium te produceren.
 • Precisie draaien en frezen mogelijk met nauwe toleranties.
 • Verschillende soorten nabehandeling mogelijk waaronder anodizeren, poederlakken, nickel plating.
 • Kan tegen lage temparaturen.
 • Geleid elektriciteit goed.
 • Aluminium is recycleerbaar.
 • Productie van componenten is relatief snel en niet duur.

Welke aluminium legeringen verwerken we bij Metron Technics?

Enkele van de gebruikte aluminium soorten zijn ALMG3Si0.5, ALMG3Si1, ALH22, Aluminum 6061, Aluminum 2024, Aluminum 5052, Aluminum 6063, Aluminum 7050,Aluminum 7075, en meer. Indien een specifiek materiaal gewenst is gaan we dit speciaal aankopen voor uw product.

Meest gebruikte nabehandeling voor Aluminium.

Eerst en vooral bewerken we aluminium met specifieke oppervlakte texturen. De meest vorkomende texturen zijn een gefreesd of gedraaid oppervlak. Daarnaast kunnen we zandstralen en borstelen.

Ten tweede zijn er verschillende oppervlakte lagen mogelijk. Heel vaak worden aluminium onderdelen geanodizeerd. Hierbij wordt wordt de buitenlaag met een dikte van anekele microns, hard gemaakt. Deze harde laag is heel corrosiebestendig en slijtagebestendig. Daarnaaast kunnen we poeder coaten, nat lakken, nickel en chrome plating.

Machinale bewerkingen voor aluminium.

De meest egebruikte machinale bewerkingen voor aluminium draaien, aluminium frezen, draad snijden en tappen, ruimen en boren.

Bij Metron Technics laten we u graag weten hoe uw onderdelen te laten CNC frezen in aluminium. Wij luisteren naar wat u precies wilt, namelijk. En tevens bekijken we wat de beste oplossing is voor uw product en dit op basis van een tekening, schets of model. Samen met u zoeken wij naar het beste resultaat voor uw situatie. Wij staan u bij met advies en informatie en ontwerpen uw onderdelen op een juiste manier. Daarnaast assembleren we deze onderdelen samen tot een afgewerkt geheel of eindproduct. Een product bestaat uit verschillende onderdelen. Meestal gaat het over een behuzing in kunststof of metaal. Daar wordt dan elektronica, connectoren en bekabeling in voorzien. Maar tevens kan het ook gaan om een mechanische assemblage.

Aarzel niet om ons te contacteren voor uw draai- en freeswerk. Immers krijgt u snel een offerte. En tevens laat de productie niet lang op zich wachten.

Aluminium extrusie behoort eveneens tot de mogelijkheden. CNC frezen van geextrudeerde producten, zandstralen, anodizeren of poeder coaten.

Zoekt u een metaalbewerkingsbedrijf voor CNC verspanen van aluminium? Contacteer on nu voor een offerte.

Scroll naar boven