Home » Alvorens te starten

Alvorens te starten

Alvorens te starten met de ontwikkeling van een nieuw product is het belangrijk om reeds enkele zaken op een rijtje te zetten.

Heb je een leuk product idee ? Een nieuwe uitvinding ? Is productontwikkeling een nieuw begrip voor je ?

Bescherming van uw product

Bescherming van je product, hetzij via een octrooi of via vorm bescherming kan heel belangrijk zijn. Het kan ook zijn dat iemand anders reeds net hetzelfde idee had en dit beschermd heeft. Daarom is hetaan te raden om wat opzoekingswerk te doen of dit te laten doen door gespecialiseerde mensen. Je wilt immers niet dat iemand jouw idee pikt en dat op de markt brengt. Anderzijds kan iemand jouw een pak last bezorgen als je je huiswerk niet goed hebt gemaakt en jij dus een inbreuk pleegt tegen een beschermd product (zonder dat je het weet). Ook productbescherming behoort tot productontwikkeling en moet bekeken worden alvorens te starten.

Marketting en sales

Even belangrijk als de productontwikkeling is de marketting en verkoop. Als je geen business plan hebt dan neem je een groot risico als je je volledige budget investeert in ontwerp, prototypes en eventueel een productie serie. Het is heel verstandig om op voorhand een plan te hebben, een verkoopskanaal en een manier om uw product aan de man te brengen. Voor ons heeft het immers geen zin om aan een project te beginnen als er geen business plan bestaat.

Budget

Het ontwikkelen, produceren en vermarkten van een product vergt een bepaald budget. Voor ons is het belangrijk te weten alvorens te starten of er voldoende budget hiervoor beschikbaar is. Zodat jou project een kans op slagen zou hebben.

Bij Metron Technics gaan we verder dan enkel productontwikkeling.  Alvorens te starten luisteren wij naar wat u precies wilt, namelijk. En tevens bekijken we wat de beste oplossing is voor uw product. En dat doen we en op basis van een tekening, schets of model. Daarenboven staan we u bij met advies en informatie en ontwerpen uw onderdelen op een juiste manier. Vervolgens produceren we de onderdelen. Ten tweede assembleren we deze onderdelen tot een afgewerkt geheel of eindproduct. Een product bestaat uit verschillende onderdelen. Meestal gaat het over een behuzing in kunststof of metaal. Daar wordt dan elektronica, connectoren en bekabeling in voorzien. Maar tevens kan het ook gaan om een mechanische assemblage.

Scroll naar boven