Home » Ultrasoon lassen van kunststof

Ultrasoon lassen van kunststof

Ultrasoon lassen van kunststof.

Het is perfect mogelijk om 2 kunststof onderdelen ultrasoon aan elkaar te lassen. Doorvoor gebruiken we een ultrasoon lasmachine. Het principe van ultrasoon lassen is het laten trillen van één van de onderdelen aan een snelheid groter dan het geluid. En dit terwijl de onderdelen tegen elkaar gedrukt worden. Door deze trilling ontstaat er voldoende wrijving die op zijn beurt de kunststof laat smelten. Op die manier versmelten de twee delen en verkrijgen we een solide geheel.

Bij Metron Technics gebruiken we deze verbindingstechniek vaak bij kunststof producten met een grote complexiteit. Maar ook bij specifieke overmoldings.  Om grote uitval tijdens de productie te vermijden gaan we één product opdelen in twee delen. Vervolgens spuitgieten we het moeilijk gedeelte apart. Daarbij moeten we extra voorzorgen nemen om de kwaliteit te garanderen. Echter door een apart kleiner complex onderdeel te maken zullen we besparen door minder uitval.  Op die manier is het verantwoord om extra matrijzen en tools te maken. Het complex deel wordt ultrasoon in het eenvoudig te produceren deel gelast. Houdt er rekening mee. Bij deze productietechniek zijn specifieke features vereist in het ontwerp. Dergelijke producten laat je best door professionals als Metron Technics ontwerpen.

Kunststof spuitgieten

We produceren sinds 2010 spuitgeitmatrijzen en tevens spuitgeiten we ook kleine tot middelgrote series.

Klik de knop hiernaast en lees meer over kunststof spuitgieten bij Metron Technics.

Waarom Metron Technics ?

Bij Metron Technics gaan we verder dan productie van kunststof en ultrasoon lassen van kunststof producten. Daarom luisteren we naar wat u precies wilt. Tevens bekijken we wat de beste oplossing is voor uw product en dit op basis van een tekening, schets of model. Samen met u zoeken wij naar het beste resultaat voor uw situatie. Vervolgens staan we u bij met advies en informatie en ontwerpen uw onderdelen op een juiste manier. Daarnaast assembleren we deze onderdelen samen tot een afgewerkt geheel of eindproduct. Een product bestaat uit verschillende onderdelen. Meestal gaat het over een behuzing in kunststof of metaal. Daar wordt dan elektronica, connectoren en bekabeling in voorzien. Maar tevens kan het ook gaan om een mechanische assemblage.

Aarzel niet.  Contacteer ons voor uw kunststof en metalen producten. Offertes krijgt u snel en de productie laat niet lang op zich wachten.

Scroll naar boven