Home » Technisch tekenen

Technisch tekenen

Wat verstaan we onder technisch tekenen ?

Waarom technisch tekenen uitbesteden aan Metron Technics? We kunnen het eenvoudig stellen:  Technisch tekenen komt overeen met productie tekeningen maken. Echter zien wij dat ruimer. Technisch tekenen begint reeds bij het begrijpen van wat de klant precies wenst. Daarna gaan we een product in 3D uittekenen met een professioneel CAD programma. Om vervolgens een technische tekening of productie tekening te maken.

technisch tekenen en mechanisch ontwerp uitbesteden

Technisch tekenen

Uw product in 3D

Neem contact met ons op voor het uittekenen van uw producten.

Mail : [email protected]

Tel. : +32 (0)56 43 28 66

Waarom technisch tekenen uitbesteden aan Metron Technics? Samenwerken met Metron Technics op gebied van technisch tekenen kan op verschillende manieren.

  1. Je hebt nood aan extra capaciteit voor tekenwerk.
  2. Er is reeds een prototype en nu moeten alle onderdelen uitgetekend worden.
  3. Je hebt een productidee maar weet niet hoe dat aan te pakken van A tot Z.

 

Het kan dus gaan om puur tekenwerk maar ook om denkwerk.  Na een eerste gesprek bieden we een oplossing op maat.

Aanmaken van 3D modellen.

We maken van elk onderdeel een 3D model in CREO. Dat is de nieuwe versie van PRO-Engineer, een professioneel CAD programma. We hebben hiervan 3 licenties. Indien een product uit meerdere onderdelen bestaat zullen we daarvan een assemblage maken. Dat gebeurt eveneens in 3D.  Een assemblage laat ons toe om beter in te schatten waar componenten moeten geplaatst worden. Echter zien we ook waar fixatiepunten kunnen komen en tevens detecteren we of elk onderdeel voldoende speling heeft. Assemblagetekeningen zijn ander aspekt van technisch tekenen. Vanuit deze assemblage kunnen we dan samenstellingstekeningen maken.  We maken ook exploded views en stuklijsten. Dat zijn allemaal handige features om de nodige documentatie van de samenstelling te genereren.

Productontwikkeling studeren

Productietekeningen maken.

We komen uiteindelijk tot de essentie van technisch tekenen. Dat is het aanmaken van de nodige en correcte informatie om een onderdeel of product te produceren. Er moeten voldoende aanzichten op een technische tekening staan. Uit die aanzichten wordt duidelijk hoe het onderdeel opgebouwd is. Indien er inwendige bewerkingen nodig zijn, dan maken we een sectie. Het is essentieel om de nodige bemating te voorzien. Op een tekening staat meestal een tolerantietabel met standaard toleranties. Er worden specifieke toleranties vermeld indien afmetingen naukeuriger moeten zijn. Verder is het noodzakelijk om schroefdraad aan te duiden. Maar ook worden zaken zoals oppervlakte behandeling in een nota op de tekening geplaatst. Technisch tekenen is een vak. Het is belangrijk om dit door een bedrijf met ervaring te laten doen.

Scroll naar boven