Home » Elektronicabehuizing

Elektronicabehuizing

Ben je op zoek naar een elektronicabehuizing op maat? Wij ontwerpen en produceren elektronicabehuizingen op maat. We vertrekken hiervoor van zowel standaard behuizingen waar we de nodige aanpassingen doen, of een behuizing kan volledig naar uw wensen geproduceerd worden. Daarbij zijn er mogelijkheden om uw behuizing zowel in kunststof als in aluminium te maken. De mogelijkheden zijn heel ruim maar ik stel graag even voor op welke manier wij jou kunnen helpen.

Een standaard aluminium behuizing.

Een standaard aluminium behuizing is meestal een behuizing gemaakt uit 1 of meerdere extrusie profielen. Deze profielen vormen samen met een voor en achterplaat een set. Je kan deze behuizingen als set in de handel kopen. Meestal zijn deze ook reeds geanodizeerd. Echter kunnen het ook standaard behuizingen zijn die men spuitgiet of giet in een zandvorm. Als gevolg zijn deze behuizingen niet op maat gemaakt van jou elektronica. Daarom zijn er enkele beperkingen.

 • De behuizing moet via freesbewerkingen aangepast worden aan jou elektronica. Daarna moet je deze nogmaals anodizeren of poeder coaten. Dat zijn extra kosten)
 • Er is geen vrijheid in design en vormgeving
 • Je kan de afmetingen niet altijd optimaliseren.

Echter zijn dergelijke enclosures een handige oplossing als het om beperkte oplages gaat. Want je hebt immers geen investeringen in matrijzen.

Wij kopen de extrusieprofielen voor dergelijke elektronicabehuizing aan zonder nabehandeling. Daarna frezen we de onderdelen en doen we de nabehandeling.  Dit is iets goedkoper dan het aankopen van de geanodizeerde sets.

Aluminium behuizing extrusie en frezen
frezen van aluminium behuizing op maat

Een aluminium behuizing op maat.

Je kan een aluminium behuizing volledig op maat laten maken.

Het ontwerp bied je de mogelijkheid om een bepaalde vormgeving te kiezen. Je kan de locatie zelf bepalen van connectoren, koelvinnen, elektronische componenten. De behuizing en elektronica vormen een afgewerkt en goed uitgedokterd geheel.

Bepaalde elektronicabehuizingen moeten voldoen aan een standaard zoals 19″ rack modules. Andere behuizingen kunnen volledig op maat ontworpen worden.

Ontwerpen en productie van een aluminium behuizing.

Wij ontwerpen behuizingen volgens de verwachtingen van onze klanten. Er moet een keuzen gemaakt worden uit een bepaalde productietechniek. Deze techniek wordt bepaald door de eisen van de klant.

 • Prijs
 • Waterdichtheid
 • Standaard zoals 19″ rack
 • Schok- en vibratie bestendigheid
 • Nabehandeling

We kunnen uw elektronicabehuizing ontwerpen en produceren door gebruik te maken van diverse productietechnieken.

 • Frezen uit de massa
 • Extrusie van aluminium
 • Spuitgieten, zandgieten en andere giettechnieken
 • Plaatwerk
ontwerp van aluminium behuizing
Een aluminium behuizing ontwerpen op maat door Metron Technics

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden over uw behuzing op maat ?

Kunststof behuizing op maat

Wij ontwerpen en produceren bij Metron Technics jou behuizing in kunststof op maat. Daardoor bespaar je tijd en kosten. Ben je bezig met een elektronica project  ? Heb je daarvoor een behuizing nodig ? Dan zijn er veel opties. Je kan een standaard behuizing kopen. Maar dan bots je al snel tegen de beperkingen aan zoals :

 • Afmetingen
 • Vormgeving
 • Koeling
 • Features

Wat doen wij op het gebied van kunststof behuizingen ?

CNC frezen van kunststof behuizingen

Kunststof behuizingen kunnen perfect gefreesd worden uit een blok materiaal. Als gevolg is deze productietechniek geschikt voor kleinere reeksen. Afhankelijk van de afmetingen en de complexiteit is het tot +/- 150 a 250 stuks niet gunstig qua prijs om te spuitgieten.  Echter als je boven de 250 stuks produceert zal het veelal gunstiger zijn om te spuitgieten.

We frezen meestal uit ABS, POM, PA6.6. Dit gebeurt aan een hoog toerental.

Kunststof behuizing frezen
Spuitgieten van een kunststof behuizing in China

Spuitgieten van een kunststof behuizing

Spuitgieten van een elektronicabehuizing is de meest toegepaste productietechniek. Daarbij hebt steeds de investering van een matrijs. Maar vanaf voldoende aantallen wordt deze investering rendabel.

Dit zijn enkele voordelen :

 1. Je geeft je eigen vorm en design aan het product.
 2. Spuitgieten is de meest economische manier om een behuizing te produceren bij grotere aantallen.
 3. Bevestigingspunten voor printplaten en interne componenten kunnen op een flexibele manier voorzien worden.
 4. Connectoren en koelopeningen kunnen op een zelf gekozen plaats voorzien worden.
 5. Er kan een logo en text voorzien in de matrijs.
 6. Metalen delen kunnen worden meegegoten.
 7. Je kiest zelf de afwerking aan de buitenkant : textuur, glanzend, mat.
 8. Een grote keuze aan grondstoffen elk met hun specifieke eigenschappen.

Ontwerpen van kunststof behuizingen

We hebben in meer dan 10 jaar heel wat ervaring opgebouwd in het ontwerpen van menige kunststof en aluminium elektronicabehuizing op maat.  We weten precies hoe we elektronische componenten moeten integreren in het ontwerp.

Er zijn een aantal truukjes en weetjes die je nodig hebt om tot een produceerbaar ontwerp te komen. Daarom laat je dat best doen door professionals als Metron Technics.

Bij Metron Technics hanteren we meestal een strak en functioneel design.

product ontwerpen en produceren
Strak product design door Metron Technics wordt geapprecieerd door onze klanten
Scroll naar boven