Home » Draaien en frezen
Slide

Laat uw onderdelen draaien en frezen door professionals.

*Onderdelen draaien en frezen van 10 tot 1000+ stuks
*Verspanen in 2 tot 3 weken
*Prototypes draaien en frezen mogelijk
*Offertes voor metaalbewerking binnen 48u

Draai- en freeswerk bij Metron Technics
Shadow

Metron Technics levert reeds meer dan 10 jaar gefreesde en gedraaide onderdelen op maat. Vraag daarom een offerte voor draaien en frezen van uw onderdelen in metaal en kunststof. Metaalbewerking is één van de productietechnieken die we aanbieden. Op meer dan 20 CNC machines draaien en frezen wij de onderdelen. Draaien en frezen zijn snijbewerkingen. Meer pecifiek snijden we materiaal weg met een snijgereedschap zoals een frees of een beitel. Het materiaal dat weggesneden wordt noemen we spanen. Bij draaien roteert het te bewerken onderdeel in een draaibank. Waar we bij frezen het onderdeel vast klemmen en het snijgereedschap aan hoge snelheid laten draaien. De snelheid van het verspanen hangt onderandere af van het soor materiaal. Aluminium kan gemakkelijker bewerkt worden dan bijvoorbeeld roestvast staal. Toch is het aangewezen om steeds voldoende te koelen. Dat gebeurt met een koelvloeistof, ook wel koelmelk genoemd.

De meest gebruikte materialen zijn Aluminium, RVS (roest vast staal), staal en messing. Maar tevens draaien en frezen we ook kunststof zoals POM, ABS, PP, PEEK en PA66

Bij ons worden alle onderdelen afgewerkt binnen tolerantie en met oog voor afwerking. Naast draai- en freesbewerkingen kunnen we ook draad tappen, ruimen, chanfrijneren.

Nabehandeling

Metalen producten krijgen vaak een nabehandeling.

Oppervlaktetextuur: zandstralen en borstelen
Oppervlakte coatings en plating: poederlak, nat lak, anodizeren, nickel plating, galvanizeren
Tekst en symbolen: Zeefdruk, laser graveren

Oppervalktebahandeling na frezen van metaal

Bij Metron Technics gaan we verder dan enkel metaalbewerking. Wij luisteren naar wat u precies wilt. En tevens bekijken we wat de beste oplossing is voor uw product en dit op basis van een tekening, schets of model. Samen met u zoeken wij naar het beste resultaat voor uw situatie. Wij staan u bij met advies en informatie en ontwerpen uw onderdelen op een juiste manier. Daarnaast assembleren we deze onderdelen samen tot een afgewerkt geheel of eindproduct. Een product bestaat uit verschillende onderdelen. Meestal gaat het over een behuzing in kunststof of metaal. Daar wordt dan elektronica, connectoren en bekabeling in voorzien. Maar tevens kan het ook gaan om een mechanische assemblage.

Aarzel niet om ons te contacteren voor een offerte draaien en frezen. Offertes krijgt u snel en de productie laat niet lang op zich wachten. Aluminium extrusie behoort eveneens tot de mogelijkheden. CNC frezen van geextrudeerde producten, zandstralen, anodizeren of poeder coaten.

Scroll naar boven