Home » Draaien en frezen
Slide

Onderdelen draaien en frezen.

*Onderdelen draaien en frezen van 10 tot 1000+ stuks
*Verspanen in 2 tot 3 weken
*Prototypes draaien en frezen mogelijk
*Offertes voor metaalbewerking binnen 48u

Draai- en freeswerk bij Metron Technics
Shadow

Metron Technics levert reeds meer dan 10 jaar gefreesde en gedraaide onderdelen op maat. Vraag daarom vandaag nog een offerte voor draaien en frezen van uw onderdelen in metaal en kunststof. Metaalbewerking is één van de productietechnieken die we aanbieden. Op meer dan 20 CNC machines draaien en frezen wij de onderdelen. Draaien en frezen zijn snijbewerkingen. Meer specifiek snijden we materiaal weg met een snijgereedschap zoals een frees of een beitel. Het materiaal dat weggesneden wordt noemen we spanen. Bij draaien roteert het te bewerken onderdeel in een draaibank. Waar we bij frezen het onderdeel vast klemmen en het snijgereedschap aan hoge snelheid laten draaien. De snelheid van het verspanen hangt onder andere af van het soort materiaal. Aluminium kan gemakkelijker bewerkt worden dan bijvoorbeeld roestvast staal. Toch is het aangewezen om steeds voldoende te koelen. Dat gebeurt met een koelvloeistof, ook wel koelmelk genoemd.

CNC draaien

cnc draaien

CNC-draaien is een vorm van computergestuurd verspanen waarbij een draaibank wordt gebruikt om materiaal van een ronddraaiend werkstuk te verwijderen en zo een gewenste vorm te creëren. In plaats van handmatige bediening door een operator, wordt het draaien van het werkstuk gecontroleerd door een computerprogramma dat is geprogrammeerd om de benodigde bewegingen van de snijgereedschappen uit te voeren. Het proces maakt gebruik van snijgereedschappen, beitels, boren en ruimers, die in contact komen met het draaiende werkstuk, waardoor het materiaal wordt verwijderd in de gewenste vorm en afmeting. CNC-draaien wordt vaak gebruikt in de productie van complexe onderdelen met hoge precisie, zoals assen, flenzen en andere ronde onderdelen.

CNC frezen

cnc frezen

CNC-frezen is een computergestuurde verspaningstechniek waarbij een freesmachine wordt gebruikt om materiaal van een werkstuk te verwijderen om een gewenste vorm te creëren. Het proces maakt gebruik van een roterende frees die in contact komt met het ingeklemde werkstuk en materiaal verwijdert om een specifieke vorm te creëren, zoals gaten, groeven, inkepingen en contouren. In tegenstelling tot conventioneel frezen, wordt CNC-frezen bestuurd door een computerprogramma dat de bewegingen van de freesmachine controleert, inclusief de beweging van het werkstuk en de frees zelf. Dit maakt het mogelijk om complexe en nauwkeurige vormen te creëren met een hoge reproduceerbaarheid.

Materialen:

De meest gebruikte materialen zijn Aluminium, RVS (roest vast staal), staal en messing. Maar tevens draaien en frezen we ook kunststof zoals POM, ABS, PP, PEEK en PA66. Bij ons worden alle onderdelen afgewerkt binnen tolerantie en met oog voor afwerking. Naast draai- en freesbewerkingen kunnen we ook draad tappen, ruimen, chanfrijneren.

materialen voor CNC bewerking

Nabehandeling:

Metalen producten krijgen vaak een nabehandeling.

Oppervlaktetextuur: zandstralen en borstelen
Oppervlakte coatings en plating: poederlak, nat lak, anodizeren, nickel plating, galvanizeren
Tekst en symbolen: Zeefdruk, laser graveren

nabehandeling draai en freeswerk

Bij Metron Technics gaan we verder dan enkel draaien en frezen. Wij luisteren naar wat u precies wilt. En tevens bekijken we wat de beste oplossing is voor uw product en dit op basis van een tekening, schets of model. Samen met u zoeken wij naar het beste resultaat voor uw situatie. Wij staan u bij met advies en informatie en ontwerpen uw onderdelen op een juiste manier. Daarnaast assembleren we deze onderdelen samen tot een afgewerkt geheel of eindproduct. Een product bestaat uit verschillende onderdelen. Meestal gaat het over een behuzing in kunststof of metaal. Daar wordt dan elektronica, connectoren en bekabeling in voorzien. Maar tevens kan het ook gaan om een mechanische assemblage.

Aarzel niet om ons te contacteren voor een offerte draaien en frezen. Offertes krijgt u snel en de productie laat niet lang op zich wachten. Aluminium extrusie behoort eveneens tot de mogelijkheden. CNC frezen van geextrudeerde producten, zandstralen, anodizeren of poeder coaten.

Scroll naar boven