Spuitgieten van kunststof onderdelen

Bij deze techniek gebruiken we stalen spuitgietmatrijzen die gemonteerd worden in spuitgietmachines. Een matrijs is een eenmalige investering. Echter laat deze wel toe om op een economische manier eenvoudige en complexe onderdelen te produceren. De normale levensduur van een matrijs is 100 000 tot 300 000 shots, afhankelijk van de gebruikte staalsoort. Vaak kunnen meerdere onderdelen in 1 matrijs. Spuitgieten is een repititieve en redelijk snelle manier om behuizingen en allerhande kunststof producten te vervaardigen.

Welke kunststof ? Grondstof ?

De grondstof die gebruikt wordt voor het spuitgieten wordt bepaald door de toepassing van het eindproduct. Er is een prijsverschil tussen diverse soorten kunststof.

Voor goedkope onderdelen waarbij afwerking niet zo belangrijk is gebruikt men vaak PP (Polypropyleen). Het is een sterk materiaal met hoge chemische resistentie. Door de prijs wordt het veelal gebruikt voor tuinmeubelen. Echter is het dan weer onmogelijk om PP te verlijmen.

We gebruiken meestal ABS of een blend van PC en ABS voor behuizingen van elektronica. Dit is omwille van de robuste eigenschappen, temperatuursbestendigheid en afwerking. PC zorgt voor een stijver en slagvaster product.

Sterke en slijtvaste onderdelen worden in PA66 en POM gemaakt.

Kunststof spuitgieten

Sinds 2010 zijn we bij Metron Technics bezig met spuitgieten van kunststof producten en matrijzenbouw in China.   Het is een bewuste keuze om in China te produceren. Het biedt de mogelijkheid voor vele klanten om op een goedkopere manier toch te kunnen genieten van de voordelen van spuitgieten. Matrijzen geproduceerd in China zijn goedkoper en behoren tot de top !

Het kantelpunt om van frezen of 3D printing over te stappen op spuitgieten ligt rond de 150 to 250 stuks naargelang de afmetingen en complexiteit van uw product.

We zijn een Belgische firma met ons eigen atelier en machines in China. Tevens voldoen wij aan een aantal belangrijke eisen van onze Europese klanten :

Logo-REACH-1024x1024
RoHS.svg
ISO_9001-2015