Home » Gadget laten produceren

Gadget laten produceren

Een gadget produceren en ook ontwerpen door Metron Technics.

We ontwerpen in 3D en tevens doen we in-huis productie. Door jarenlange ervaring in productontwikkeling maar ook productie van allerlei producten, gadgets, gebruiksvoorwerpen en elektronische toestellen kunnen wij heel vlug tot goede oplossingen komen. Een maakbaar product, efficient en binnen uw budget.

oOntwerpen en 3D design van een gadget
product engineering en ontwerpen van agdgets

Heb je een goed idee voor een nieuwe gadget ontwerpen ?

Maar je zoekt iemand om je te helpen dit product uit te werken ? Uittekenen van de onderdelen en ook de juiste technologiën zoeken om het product efficient te produceren ?

Je bent aan het juiste adres ! Bij Metron Technics hebben we de ervaring om een idee goed te begrijpen. Met onze kennis kunnen we je raad geven om het idee eventueel bij te sturen.

Ontwikkelen van een product is een traject die je moet doorlopen :

  • Nagaan of je idee al bestaat
  • Je budget bepalen
  • Reeds verkoopskanalen kennen
  • Een concept vast leggen
  • Ontwerpen van de onderdelen
  • Verificatie van het ontwerp aan de hand van prototypes
  • Bijsturen van het ontwerp
  • Aanmaken van productie toolings
  • Preseries
  • Series produceren

Wij kennen al deze stappen door en door.

Geef ons een seintje om even over jou idee te praten

Wat is productontwikkeling ?

Productontwikkeling is een heel ruime omschrijving voor het  realiseren van producten en diensten. Het is een  traject van een productidee tot het op de markt brengen van een product of dienst. Een product kan een  gebruiksvoorwerp zijn maar tevens ook een computerprogramma, een app, een abonnement voor een sportclub, een catalogus. Bij Metron Technics doen we een specifiek deel in de productontwikkeling. Namelijk het meer technische deel om van een idee tot afgewerkt product te komen.

Productontwikkeling  ?

We delen het traject van de productontwikkeling in grote lijnen als volgt op :

Idee :

Aanvankelijk is er een idee of productidee om “Iets nieuws” op de markt te brengen. Het kan ook een idee zijn voor een  technische oplossing voor een productieprocess. Maar tevens kan het gaan over een mechanisch onderdeel of elektrische printplaat.  Het kan dus gaan om een product dat in de winkelrekken komt. Maar het kan eveneens een tool of kaliber zijn als hulpstuk bij het assembleren . Tevens kan het zelfs een machine zijn om een onderdeel te kunnen produceren.

Concept :

Er stelt zich een “Probleem”. Wat zijn de verschillende manieren om het probleem op te lossen. Met wat moet men rekening houden ? Kostprijs, maakbaarheid, tijd, duurzaamheid, verbruik, gezondheid, veiligheid, afmetingen

Eenmaal alles in kaart is gebracht kunnen er oplossingen bedacht worden. Met het geheel van oplossingen worden er concepten bedacht. Daarna kiezen we om 1 of meerdere concepten uit te werken.

Ontwerpen :

In deze fase worden alle nodige onderdelen ontworpen. Andere onderdelen bestaan reeds en worden in het ontwerp geintegreerd. Het kan gaan over mechanische onderdelen, electronische printplaten, software. Metron is gespecialiseerd in het uittekenen van mechanische onderdelen en assemblages. We gaan ook samenwerken met elektronica ontwikkelaars en software programmeurs. Zo bepalen we mee welke  de vorm en afmetingen van een printplaat kunnen zijn. Ook denken we mee over de locatie van componenten, koelelementen of connectoren.

Verificatie van het ontwerp :

Het ontwerp moet steeds worden afgetoetst aan de specificaties en eisen van de klant. We kunnen dit doen aan de hand van 3D files, renderings, tekeningen. In Tweede fase zullen we prototypes gaan maken. Meestal 3D prints. Zo kunnen we gemakkelijk en snel bekijken of alles klopt

Wat is productontwikkeling ? Wat komt er kijken bij een gadget produceren ?

Productontwikkeling kan complex zijn maar ook heel eenvoudig.

Het is als een trechter waarbij we van een grote hoeveelheid informatie, ideëen, productietechnieken, ontwerpen  gaan itereren tot we uiteindelijk de perfecte combinatie van parameters overhouden. Dat wordt dan het product of de oplossing.

Productie

Als een productontwerp eenmaal af is kunnen wede gadget laten produceren. Daarbij is het de bedoeling om het product op een efficiente manier in grote oplages te maken. Eerst en vooral gaan we na of de productie sneller en efficienter kan door gebruik te maken van tools, machines en matrijzen. Op die manier zal ook de kostprijs van de onderdelen en het afgewerkt product lager zijn. Het produceren van matrijzen is een afweging van verschillende factoren. Het is een investering op financieel gebied maar ook qua tijd. Naast kunststof spuitgieten bieden we ook CNC draaien en frezen aan. Daarenboven maken we elektrische kabels en omspuiten we connectoren. Een hele resem aan productietechnieken zijn ter uwer beschikkeing.

Het is aangewezen om bij assemblages en complexere producten steeds een kleinere productierun uit te voeren zodat de kleine probleempjes opgelost kunnen worden.

Productontwikkeling en ontwerp
Van idee tot realisatie
Ontwerpbureau voor productontwikkeling

Waarom Metron Technics ?

We zijn niet duur en we zijn ervaren in productontwikkeling en productie ! Wilt u een gadget produceren ? Hebt u iemand nodig van idee tot afgewerkt product ?

Wij ontwerpen producten en onderdelen sinds 2010. Dat doen we voor zowat alle takken van de industrie en consumenten markt. Daarnaast hebben we een eigen productieatelier in China. Daar kunnen we indien u dat wenst ook uw producten vervaardigen.

U hebt dus slechts 1 aanspreekpunt nodig voor het volledige traject van Productontwikkeling tot en met Productie

uw productie in China door Metron Technics
Ontwerpen en produceren van elektronische gadgets
Scroll naar boven