Waar kan ik 3D tekeningen laten maken ?

Wilt u technische tekeningen of 3D tekeningen laten maken ?

We kunnen het eenvoudig stellen. Technische tekeningen laten maken komt overeen met productietekenen maken. Echter zien wij dat ruimer.

Technisch tekenen begint reeds bij het begrijpen van wat de klant precies wenst. Daarna gaan we 3D tekeningen maken van een product. We doen dat met een professioneel CAD programma. Vervolgens maken we een technische tekening of productietekening.


Technisch tekenen

Uw product in 3D

Neem contact met ons op voor het uittekenen van uw producten.

Samenwerken met Metron Technics op gebied van technisch tekenen kan op verschillende manieren.

  1. Je hebt nood aan extra capaciteit voor tekenwerk.
  2. Er is reeds een prototype en nu moeten alle onderdelen uitgetekend worden.
  3. Je hebt een productidee maar weet niet hoe dat aan te pakken van A tot Z.

 

Het kan dus gaan om puur tekenwerk maar ook om denkwerk.  Je vraagt je af wat is technisch tekenen bij Metron Technics ? Na een eerste gesprek bieden we een oplossing op maat en kan je je technisch tekenwerk aan ons uitbesteden.

technisch tekenen
Productontwikkeling op maat van uw onderneming

Productontwikkeling studeren

Aanmaken van 3D modellen.

We maken van elk onderdeel een 3D model in CREO. Dat is de nieuwe versie van PRO-Engineer, een professioneel CAD programma. We hebben hiervan 3 licenties.

Indien een product uit meerdere onderdelen bestaat zullen we daarvan een assemblage maken. Dat gebeurt eveneens in 3D.  Een assemblage laat ons toe om beter in te schatten waar componenten moeten geplaatst worden. Echter zien we ook waar fixatiepunten kunnen komen en tevens detecteren we of elk onderdeel voldoende speling heeft.

Assemblagetekeningen zijn ander aspekt van technisch tekenen. Vanuit deze assemblage kunnen we dan samenstellingstekeningen maken.  We maken ook exploded views en stuklijsten. Dat zijn allemaal handige features om de nodige documentatie van de samenstelling te genereren.


Assemblage tekening en technische tekeningen
technisch tekenen en mechanisch tekenwerk

Productietekeningen maken.

We komen uiteindelijk tot de essentie van technisch tekenen. Dat is het aanmaken van de nodige en correcte informatie om een onderdeel of product te produceren. Er moeten voldoende aanzichten op een technische tekening staan. Uit die aanzichten wordt duidelijk hoe het onderdeel opgebouwd is. Indien er inwendige bewerkingen nodig zijn, dan maken we een sectie.

Het is essentieel om de nodige bemating te voorzien. Op een tekening staat meestal een tolerantietabel met standaard toleranties. Er worden specifieke toleranties vermeld indien afmetingen naukeuriger moeten zijn. Verder is het noodzakelijk om schroefdraad aan te duiden. Maar ook worden zaken zoals oppervlakte behandeling in een nota op de tekening geplaatst.

Technische tekeningen laten maken door een bedrijf met ervaring ? We ontwerpen sinds 2010 en kennen alle productietechnieken.

Bij Metron Technics gaan we verder dan enkel 3D tekeningen maken en productontwikkeling. Wij luisteren naar wat u precies wilt. En tevens bekijken we wat de beste oplossing is voor het ontwerpen van uw product.  Samen met u zoeken wij naar het beste resultaat voor uw situatie. Wij staan u bij met advies en informatie en ontwerpen uw onderdelen op een juiste manier. Het resultaat is een produceerbaar product met strak design.  Tevens  produceren we alle onderdelen voor u. Daarnaast assembleren we deze onderdelen samen tot een afgewerkt geheel of eindproduct. Een product bestaat uit verschillende onderdelen. Meestal gaat het over een behuzing in kunststof of metaal. Daar wordt dan elektronica, connectoren en bekabeling in voorzien. Maar tevens kan het ook gaan om een mechanische assemblage met draai- en freeswerk, tandwielen en koppelingen.