productie van spuitgietmatrijzen
Kunststof spuitgieten

Spuitgieten van kunststof onderdelen

Bij deze techniek gebruiken we stalen spuitgietmatrijzen die gemonteerd worden in spuitgietmachines. Een matrijs is een eenmalige investering maar laat toe om op een economische manier eenvoudige en complexe onderdelen te produceren. De normale levensduur van een matrijs is 100 000 tot 300 000 shots, afhankelijk van de gebruikte staalsoort. We kunnen vaak meerdere onderdelen in 1 matrijs krijgen. Het is een repititieve en snelle manier om behuizingen en allerhande kunststof producten te vervaardigen.

kunststof spuitgieten en matrijzen

Sinds 2010 zijn we bij Metron Technics bezig met spuitgieten van kunststof producten en matrijzenbouw in China.   Het is een bewuste keuze om in China te produceren. Het biedt de mogelijkheid voor vele klanten om op een goedkopere manier toch te kunnen genieten van de voordelen van spuitgieten. Matrijzen geproduceerd in China zijn goedkoper en behoren tot de top !

Het kantelpunt om van frezen of 3D printing over te stappen op spuitgieten ligt rond de 150 to 250 stuks naargelang de afmetingen en complexiteit van uw product.

We zijn een Belgische firma met ons eigen atelier en machines in China. Tevens voldoen wij aan een aantal belangrijke eisen van onze Europese klanten :

ISO_9001-2015
RoHS.svg
Logo-REACH-1024x1024

Welke kunststof ? Grondstof ?

De grondstof die gebruikt wordt voor het spuitgieten wordt bepaald door de toepassing van het eindproduct. Er is een prijsverschil tussen diverse soorten kunststof.

Voor goedkope onderdelen waarbij afwerking niet zo belangrijk is gebruikt men vaak PP (Polypropyleen). Het is een sterk materiaal met hoge chemische resistentie. Door de prijs wordt het veelal gebruikt voor tuinmeubelen. Echter is het dan weer onmogelijk om PP te verlijmen.

Voor behuizingen van elektronica wordt meestal ABS of een blend van PC en ABS gebruikt. Dit omwille van de robuste eigenschappen, temperatuursbestendigheid en afwerking. PC zorgt voor een stijver en slagvaster product.

Sterke en slijtvaste onderdelen worden in PA66 en POM gemaakt.

kunststof spuitgieten

Ons zusterbedrijf in China bouwt spuitgietmatrijzen en tevens beschikken we over de nodige spuitgietmachines voor de productie van kleine en grote onderdelen (560Ton machine). Uw productie wordt steeds goed opgevolgd door Belgen in China.