Metalen contacten en pinnen

Metalen contacten en pinnen

We gebruiken heel wat elektrische kabels, connectoren maar ook contactjes. Meer specifiek gebruiken we die bij het produceren van elektronische producten met ingebouwde printplaten. Weliswaar gebruiken we veel standaard materialen. Echter is er soms een oplossing op maat nodig. Wij hebben de nodige ervaring om metalen contacten en pinnen en pogo pins op maat te ontwerpen. Daarenboven produceren we metalen contacten in China.

We produceren contacten uit plaatmateriaal. Maar we draaien die evenzeer. Uiteraard gebeurt dat op automatische machines die aan hoge snelheid rond contactpinnetjes produceren. Bij contactpinnen is er een male en female pin nodig. Meestal brengen we in de female pin nog een veertje aan met als reden om het elektrisch contact te verbeteren.

Metalen contacten en pinnen worden over het algemeen verguld of vernikkeld.

draaien en vergulden van contactpinnen

More Information

Metalen Contacten en pinnen vinden hun toepassing in heel wat verschillende producten. Contacten en contactpinnen dienen om elektrisch contact of een klemmende verbinding te maken tussen 2 componenten.
  • Connectoren
  • Veercontacten
  • Pogo pins
De meeste contacten en pinnen worden uit messing gemaakt en verguld. Andere oppevlakte coatings zijn mogelijk. De meeste contacten worden door ons ontworpen en geproduceerd voor hun specifieke toepassing. Ronde pinnen worden gedraaid. Contacten uit plaat worden gestanst en geponst. Een van onze belangrijkste productietechnieken is over-molding van contacten op elektrische kabels en in Kunststof onderdelen. Op deze manier produceren we connectoren.