Over productontwikkeling bij Metron Technics

Over productontwikkeling bij Metron Technics

Productontwikkeling en ontwerp
Van idee tot realisatie
Ontwerpbureau voor productontwikkeling

Wilt u iets meer weten over productontwikkeling bij Metron Technics?

Productontwikkeling is een geheel van verschillende stappen waarbij we van een productidee tot een finaal product komen.

 

Idee :

Aanvankelijk is er een idee om “Iets nieuws” op de markt te brengen. Het kan ook een idee zijn voor een technische oplossing voor een productieprocess. Maar tevens kan het gaan over een mechanisch onderdeel of elektrische printplaat. Het kan dus gaan om een product dat in de winkelrekken komt. Maar het kan eveneens een tool of kaliber zijn als hulpstuk bij het assembleren . Tevens kan het zelfs een machine zijn om een onderdeel te kunnen produceren.

Concept :

Er stelt zich een “Probleem”. Wat zijn de verschillende manieren om het probleem op te lossen. Met wat moet men rekening houden ? Kostprijs, maakbaarheid, tijd, duurzaamheid, verbruik, gezondheid, veiligheid, afmetingen

Eenmaal alles in kaart is gebracht kunnen er oplossingen bedacht worden. Met het geheel van oplossingen worden er concepten bedacht. Daarna kiezen we om 1 of meerdere concepten uit te werken.

Ontwerpen :

In deze fase worden alle nodige onderdelen ontworpen. Andere onderdelen bestaan reeds en worden in het ontwerp geintegreerd. Het kan gaan over mechanische onderdelen, electronische printplaten, software. Metron is gespecialiseerd in het uittekenen van mechanische onderdelen en assemblages. We gaan ook samenwerken met elektronica ontwikkelaars en software programmeurs. Zo bepalen we mee welke de vorm en afmetingen van een printplaat kunnen zijn. Ook denken we mee over de locatie van componenten, koelelementen of connectoren.

Verificatie van het ontwerp :

Het ontwerp moet steeds worden afgetoetst aan de specificaties en eisen van de klant. We kunnen dit doen aan de hand van 3D files, renderings, tekeningen. In Tweede fase zullen we prototypes gaan maken. Meestal 3D prints. Zo kunnen we gemakkelijk en snel bekijken of alles klopt

Er valt heel wat te vertellen over productontwikkeling.

Productontwikkeling kan complex zijn maar ook heel eenvoudig.

Het is als een trechter waarbij we van een grote hoeveelheid informatie, ideëen, productietechnieken, ontwerpen gaan itereren tot we uiteindelijk de perfecte combinatie van parameters overhouden. Dat wordt dan het product of de oplossing.

Waarom Metron Technics ?

We zijn niet duur en we zijn het gewoon om producten te ontwerpen !

Wij ontwerpen producten en onderdelen sinds 2010. Dat doen we voor zowat alle takken van de industrie en consumenten markt. Daarnaast hebben we een eigen productieatelier in China. Daar kunnen we indien u dat wenst ook uw producten vervaardigen.

U hebt dus slechts één aanspreekpunt nodig voor het volledige traject van productontwikkeling tot en met Productie

We verduidelijken graag onze werkwijze over productontwikkeling tijdens een gesprek. Dan verneem je heus meer over productontwikkeling bij Metron Technics.

uw productie in China door Metron Technics

Share this post