Home » Metaalbewerking op 4-assige freesmachine
Verspanen op 4-assige freesmachine

Metaalbewerking op 4-assige freesmachine

Een vierde as op een freesmachine zorgt voor heel wat meer mogelijkheden bij het verspanen van onderdelen. Het is dus een goede meerwaarde voor het maken van complexere werkstukken. Ter verduidelijking frezen we met een 4-assige freesmachine gaten, sleuven en andere features terwijl het werkstuk roteert, maar tevens boren we gaten onder verschillende hoeken ten opzichte van de rotatie as.

Voordelen van metaalbewerking op een 4-assige freesmachine:

De voordelen van een 4-assige opstelling op de CNC freesmachine: Het grootste voordeel is dat we verschillende zijden van werkstukken kunnen verspanen zonder dat het onderdeel telkens opnieuw opgespannen moet worden. Op die manier besparen we op insteltijd en dus worden de kosten gereduceerd. Terwijl het werkstuk is opgespannen kan het in principe 360 graden op een gecontroleerde wijze roteren.

Zoals hierboven reeds aangehaald is een volgende voordeel dat we complexere onderdelen kunnen frezen op een 4-assige freesmachine. De freeskop beweegt in X en Y richting terwijl het werkstuk rond draait. Op die manier kunnen tandwielen en wormwielen gefreesd worden. Wij beschikken over meer dan 20 CNC freesmachines en draaibanken. Daarmee vervaardigen we tal van werkstukken in metaal en kunststof.

metaalbewerking op een vier-assige freesmachine
Scroll naar boven