Davy

Davy Vanrumbeke

Zaakvoerder, ontwerp en productie

Ik zit reeds 20 jaar in het vak. Ontwerpen en ontwikkelen van producten.  In die tijdspanne heb ik heel wat producten ontwikkeld en ook laten produceren.

Aanvankelijk werkte ik bij Barco en werkte ik mee aan de ontwikkeling van CRT en LCD beeldschermen die hoofdzakelijk gebruikt worden in militaire voertuigen, vliegtuigen en schepen. Daar heb ik geleerd wat strenge producteisen zijn en militaire normen. Ook hoe electronica en mechanica op elkaar af te stemmen. De twee hangen nauw samen. Denk maar aan volume en oppervlak, koeling, EMC/EMI, waterdichtheid en trillingen. Enkele specifieke klanten waren Lockheed Martin, EADS, Raytheon waarbij toestellen werden geintegreerd in consoles voor het Q70 programma, Airbus A380 en E2C radar vliegtuig.

Vervolgens ben ik LED schermen gaan ontwerpen voor verhuurmarkt en vaste installaties. Enkele projecten waren o.a de banners rond het voetbalveld van Locomotiv Moskou, Parx Casino in Philadelphia en de verhuurschermen van Panasonic voor de Olympische spelen in Vancouver en London en menig project in Europa zoals Le Grand Rex in Parijs. Tijdens deze activiteiten ben ik in Shenzhen (China) terecht gekomen  en zijn mijn ogen opengegaan en heb ik mijn kijk over de mondiale industrie ernstig moeten bijstellen.  Zowat alles wordt in China geproduceerd maar ook aan een ijl tempo ontwikkeld en verbeterd.

In 2009-2009 heb ik het grootste deel van de de tijd in Shenzhen gewoond daar ik rechtsteeks samenwerkte met producenten van LED schermen. in die tijd heb ik mijn Chinese zakenpartner leren kennen.

WP-13743_DD1366344
Product assembly

In 2010 heb ik besloten om mijn eigen bedrijf te starten. De ervaring die ik had in ontwerp en productie kon ik heel goed gebruiken om producten te gaan uitwerken voor derden. Dank zij de combinatie van ontwerp en productie in China kon ik een interessant pakket aanbieden aan mijn klanten.

Ondertussen heb ik samen met mijn Chinese zaken partner een eigen assemblage bedrijf uitgebouwd in China. Daar maken we op een efficiente en goed gecontrolleerde manier diverse producten voor onze klanten in België en Europa. Een betrouwbare Chinese partner is onontbeerlijk als je zaken wil doen in China.