FAQ

Frequently Asked Questions


Binnen welke termijn krijgen we een offerte ?

We streven er naar om een offerte binnen de 3 werkdagen te bezorgen. Dat is dan voor productie van onderdelen zoals kunststof producten maar ook voor draai-en freeswerk. Meestal lukt het ons Binnen de 48 uur. Voor complexe onderdelen en assemblages hebben we vaak iets meer tijd nodig om alles grondig uit te zoeken.

 

Een offerte voor productontwikkeling kunnen we pas opmaken als we heel goed begrijpen wat u als klant van ons verlangt. Bij een productontwikkeling komt heel wat kijken. We moeten dus goed inschatten hoelang we aan een project zullen werken.

offertes en bestellingen bij Metron Technics

Duurt het bij productie in China langer om onze goederen te ontvangen ?

Productie in China duurt niet langer dan hier in België. De productie start meestal veel sneller op. En onze arbeiders zijn heel flexibel. We zijn er al meermaals in geslaagd om onderdelen binnen de week in Belgie te krijgen : Deze onderdelen werden gefreesd, gezandstraals, geanodiseerd en gezeefdukt. Het programeren is ook telkens inbegrepen.

Transport kan per vliegtuig, per boot en per trein. Boottransport duurt het langst. Vaak sturen we deelleveringen per vliegtuig en de balans per boot.

We plannen meestal 3 weken per productierun tot 500 stuks. Daar moet je dan transport bijtellen.

Offertes krijg je binnen 1 tot 3 dagen voor productie van onderdelen. Voor een assemblage moeten we iets langer rekenen.

Metron Technics goederen klaar om te versturen

Hoelang duurt een productontwikkeling ?

Er valt moeilijk een termijn te plakken op de ontwikkeling van een product. Er zijn immers vele factoren die een invloed hebben bij productontwikkeling. Een eenvoudig elektronisch product of een gadget denken we aan 2 ontwikkelingen. Namelijk het mechanisch gedeelte en de elektronica. Elektronica duurt het langst. Voor eenvoudige producten kan dat 1 tot 3 maanden zijn. Het uitontwikkelen van de behuizing kan veel sneller. Maar het één kan niet zonder het ander. Op die manier kan het volledige ontwerp pas afgewerkt worden als ook de elektronica op punt staat. We rekenen dus 3 maanden vanaf de start tot goedkeur van het ontwerp en prototype. Hoe complexer de ontwikkeling hoe langer deze zal duren. Ik geef graag mee dat we nog nooit langer dan 6 maanden aan een product hebben ontwikkeld.

Gaat het om integratie van bestaande componenten of een behuizing voor elektronica ? Dan kan het een stuk sneller.

Een eenvoudig mechanisch onderdeel uittekenen in 3D en productietekeningen maken kan soms in enkele uren. Dat bekijken we van geval tot geval.

Hoe lang duurt productontwikkeling?

Kunnen jullie een product ontwerpen met alles er op en er aan ?

Ja, dat kunnen we ! We hebben heel wat ervaring in het ontwikkelen van mechanische en elektronische producten. Dat kunnen ook onderdelen zijn of behuizingen. Printplaten en elektronica laten we ontwikkelen door onze vaste partners. Maar we bepalen wel mee wat de afmetingen zijn en waar bepaalde componenten moeten geplaatst worden. Daar wij ook producten assembleren kunnen we elk componentje integreren in het product design. Zowel kabeltjes, printplaten maar ook koelvinnen, batterijklemmetjes en indicatielampjes.

Ontwikkelen van producten met alle componenten

Kunnen jullie momenteel (in Corona tijden) produceren en toeleveren ?

Deze periode is ongezien en het einde is nog niet in zicht. Echter draait onze productievestiging in China op volle toeren. We hebben het geluk dat de Corona crisis daar reeds goed onder controle is. Daarom nemen we dan ook alle productieorders aan. CNC frezenMetaalbewerking, kunststof spuitgieten en matrijzen, assemblage zonder vertraging. Momenteel verloopt ook luchttransport weer vlat en krijgen we de goederen we zonder problemen op de boot.

Samenbouwen van mechanische en elektronische producten in China

Ondertekenen jullie ook een NDA of geheimhoudingsovereenkomst ?

Geen probleem. Het is heel gebruikelijk om een NDA te ondertekenen. Op die manier kunt u als klant op beide oren slapen. We zullen uw informatie niet vrijgeven aan derde partijen. Echter communicaren we wel over het produceren van onderdelen met onze vestiging in China. Daar zij de kostprijs mede zullen berekenen.

We wijzen er graag op dat wij reeds meer dan 10 jaar in vertrouwen werken. Daarbij garanderen we ook dat er bij ons geen gevaar is van kopieëren. We zijn heel karig met informatie naar toeleveranciers toe. En een product dat in relatief kleine oplages geproduceerd wordt wordt niet gekopiëerd. Dat zal pas gebeuren als men weet dat een product reeds met honderduizenden stuks verkocht wordt.

Geheimhoudingsovereenkomst of NDA

Wat kost productontwikkeling ?

Uiteraard is er een kost verbonden aan productontwikkeling. Elke aanvraag is anders. Eerst luisteren we naar wat de klant wenst. Daarna bespreken we de mogelijkheden. We berekenen de kostprijs aan de hand van de tijd die we zullen nodig hebben om een project uit te werken. Bij Metron Technics heb je als klant het voordeel dat we uw product ook kunnen produceren. Op die manier doen we ontwerp en tekenwerk aan een lager tarief.

Productontwikkeling studeren

Zijn producten uit China van goede kwaliteit ?

Jazeker ! Kijk maar om je heen. Zowat alles wordt in China geproduceerd. Van je GSM tot onderdelen van luxewagens.

Hoe komt dat ? Omdat de meeste Westerse bedrijven mensen in China ter plaatse hebben die de productie in goede banen leiden. Maar tevens volgen de westerlingen ter plaatse ook de kwaliteit strikt op. In de laatste decennia is de kwaliteit altijd maar verbeterd. Zodat Chinese producenten de Westerse bedrijven soms overtreffen. Op die manier produceren we producten sneller, goedkoper en aan betere kwaliteit.

Bij Metron Technics is het niet anders. De fabriek in China is van ons. We hebben zwaar geïnvesteerd in machines en personeel. Wat we niet zelf produceren wordt door onze mensen nauwkeurig opgevolgd. In China hebben we eveneens het ISO9001:2015 certificaat bekomen.

Kwaliteitscontrole bij productie in China