Aluminium geëxtrudeerde behuizingen

Aluminium geëxtrudeerde behuizingen.

Je kan er voor kiezen om een bestaande behuizing te gebruiken uit geëxtrudeerd aluminium.  Zo bespaar je de kost van een matrijs. Eerst bestuderen we uw aanvraag en specificaties. Daarna kunnen we een aanbod om uw behuizing te produceren. We hebben tientallen extrusie matrijzen waarmee we tal van behuizingen kunnen maken. Verder hebben kun je kiezen uit een gesplitste behuizing uit 2 delen. Maar ook zijn er behuizingen uit 1 stuk. Dat zijn kokers, als het ware. Elke behuizing komt met een front en achterplaat en een set met vijzen.

Naast ons aanbod aan bestaande aluminium geëxtrudeerde behuizingen maken we ook behuizingen volledig op maat. Met andere woorden tekenen we de behuizing maar produceren en frezen we die ook. Wanneer een standaard behuizing geen oplossing biedt kunt u bij ons terecht voor 3D tekenwerk. We integreren de elektronica, ventilatie openingen en gaten voor connectoren en schakelaars. et resultaat is een produceerbaar geheel. Voor het extruderen van een oplossing op maat is er een minimum afname van 1000 kilogram aan profielen.

Aluminium behuizing extrusie en frezen
Enclosure for raspberry pi in aluminum
Aluminium behuizingen op maat
Aluminium elektronicabehuizing gemaakt van extrusieprofielen

Afmetingen van extrusie behuizingen in aluminium

Afmetingen.

Er zijn drie hoofdafmetingen bepalend voor een aluminium behuizing.  Deze afmetingen zijn de breedte, hoogte en lengte. In ons gamma vindt u een selectie aan geëxtrudeerde behuizingen met vaste breedte en hoogte. De lengte kan vrij gekozen worden. Daarnaast is er ook een gleuf voorzien waar een printplaat in kan schuiven. De afmetingen van deze gleuf liggen eveneens vast.  Vertel ons welke afmetingen er belangrijk zijn voor uw toepassing en wij zullen een oplossing vinden.


Structuur van de buitenkant.

Aluminium geëxtrudeerde behuizingen komen in verschillende afwerkingen. Het oppervlak kan glad zijn maar ook gezandstraald of geborsteld.

Aluminium behuizing zandstralen of borstelen

Aluminium anodiseren in verschillende kleuren
Welke kleuren zijn mogelijk bij anodiseren ?
Vele kleuren mogelijk bij anodiseren

Kleuren.

Aluminium behuizingen gemaakt van profielen kunnen we poeder coaten. Echter zijn er heel wat mogelijkheden om gekleurd te anodiseren.


Behuizingen op maat.

Bij Metron Technics hebben we meer dan 10 jaar ervaring in het ontwerpen van behuizingen voor elektronica toepassingen. Als gevolg kunnen wij heel snel alle elektronica integreren in een 3D assembly. Daarna wordt de behuizing met al zijn specifieke eisen op maat ontworpen. We kunnen behuizingen teken die gemaakt zijn uit extrusieprofielen, giet aluminium of zelfs plaatwerk. Onze tekenaars doen dit werk in een mum van tijd. Het resultaat is steeds een produceerbaar product.

Enkele belangrijke features zijn :

  • Buitenafmetingen, waarbij lengte kan aangepast worden bij geëxtrudeerde behuizingen.
  • Openingen voor ventilatie, connectoren en schakelaars.
  • Montage beugels
  • De dikte van het materiaal en meer specifiek de dikte van voor en achter plaat.
  • Zeefdrukken van logos, tekst en symbolen. Dat kan ook via laser graveren.

Contacteer ons met uw aanvraag voor aluminium geëxtrudeerde behuizingen of een behuizing volledig op maat geproduceerd.

ontwerp van aluminium behuizing
aluminium behuizing op maat