Productie uitbesteden in China
Productie in China door Belgen

Vooroordelen van productie in China weerlegd

 

Wij zijn reeds 12 jaar actief met productie in China, nl. de regio Shenzhen – Dongguan. En daar hebben we onze vestiging met een heus team en machines. Doorheen de jaren hebben we veel geleerd. Tevens hebben we China zien evolueren tot een productieland die ons op alle vlakken met lichtsnelheid voorbijsteekt.

Maar tot op vandaag zijn er nog vaak vooroordelen die we graag eens willen weerleggen.

Made in China = Rommel.

De tijd dat kwaliteit van ondergeschikt belang is, is al even voorbij wat betreft productie in China. We moeten toegeven dat in sommige consumenten producten de prijs primeert. Maar in B2B omgeving is kwaliteit primordiaal geworden. China kan het zich niet permitteren om rommel in de markt te zetten. Er zijn tevens sterk opkomende low-cost landen die ze voor moeten blijven. Bij Davantech, ons Chinees zusterbedrijf in China, hebben we onlangs het ISO9001 certificaat behaald. Daarom kunnen we het kwaliteitslabel dat wij willen aanbieden kracht bij te zetten. Zo hebben we ook RoHS en REACH analyses. Deze analyses tonen aan dat onze productie voldoet aan de alsmaar strenger wordende Europese normen inzake kwaliteit en gezondheid van producten.

China kopieert en is niet innovatief.

Wist je dat het aantal patenten dat in China aangevraagd worden groter is dan deze van USA en Europa tesamen ? Vele van de grootste high-tech bedrijven zijn Chinees. Denk maar aan Huawei, ZTE, en Foxconn. Om maar niet te vergeten hoe de Chinezen op een inventieve manier de jarenlange uitbuiting van hun arbeid nu oplossen door zelf hun verkoopsnetwerken in het Westen uit te rollen : Alibaba, Aliexpress, …

Iedereen komt terug naar het Westen met zijn productie in China.

Nooit waren er meer buitenlanders in China dan nu, zowel mensen die permanent aanwezig zijn in Chinese bedrijven, joint ventures of expats die werken voor een buitenlands bedrijf. China zet massaal in op innovatie en liet sinds 2009 bijna 40% van de wereldwijde economische groei optekenen, niet te vergeten dat ze daar nog steeds meer dan 6% jaarlijke groei genereren.

Productie is niet flexibel in China.

Flexibiliteit is net waar wij in China de grootste meerwaarde zien. De prijs is bij tal van klanten soms reeds van ondergeschikt belang.

Kernwaarden waarop wij ons willen onderscheiden:

  • Efficiëntie en flexibiliteit
  • Uitgebouwde supply chain
  • Mindset van de werknemer: de wil om te werken, de wil om te slagen
  • Snelheid

China = Massaproductie.

Kleine reeksen of prototypes zijn inderdaad makkelijker bij een bedrijf om de hoek. Tenslotte wil men vaak de auto kunnen instappen en de productie zelfs meevolgen.

Maar de trend die grote bedrijven volgen om op maat gemaakte producten op de markt te zetten wordt vooral doorgezet in China, want waar komt het grootste deel van die producten vandaan?

Kleine reeksen, prototypes, op maat gemaakt,… flexibel en snel. Een uitdaging die we graag aan gaan.

Over Metron Technics en productie in China.

Metron Technics bvba is in eerste instantie een engineering bedrijf. Sinds de oprichting in 2010 hebben we honderden producten ontworpen voor diverse toepassingen. We zijn geen vormgevers, maar ontwerpen oplossingsgericht en industrieel.  We tekenen onderdelen en voegen deze samen tot een product, toestel of machine.

We bekijken een product of oplossing met het oog op produceerbaarheid en kostprijs. Daarom weet je bij ons heel snel wat een ontwerp en finaal product gaan kosten.

Als one-stop-shop produceren wij ook deze onderdelen voor onze klanten in onze vestiging in China.

Met Metron Technics zijn we jaren geleden in het China-verhaal gerold. En het is zonder twijfel een uitdagend en hobbelig parcours geweest. Op vandaag kunnen we met enige fierheid zeggen dat we het op een kwaliteitsvolle en flexibele manier hebben kunnen doen werken.

Zonder twijfel zijn er nog veelbelovende productielanden in groei en onderschatten we ook de productiemogelijkheden in België niet. Wij zetten volop in op onze sterktes in België en werken graag samen met partners lokaal. Het doel is om een gepast antwoord te vinden op de vraag van de klant en niet andersom.

Niet alleen Metron Technics gelooft in de toekomst van productie in China, maar wordt dit wordt ook onderbouwd door toonaangevende instanties. Bekijk alvast volgend filmpje:

Share this post

Geef een reactie